13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Kantić Touristik agencija ove godine proslavlja jubilej 40 godina postojanja

Kantić Touristik nova redovna linija za Beč iz Sarajeva i bogata ponuda turističkih aranžmana širom Europe. Povodom jubileja Kantić touristik organizuje besplatne povratne karte do 15. februara na relaciji Sarajevo-Beč uključujući sve gradove u BiH na toj liniji te Graz u Austriji.

Kantić Touristik agencija ove godine proslavlja jubilej 40 godina postojanja. Kantić Touristik sinonim je za dobar autobus u našoj zemlji. Od 100 autobusa 90 % autobusa u ovoj firmi je najbolje marke autobusa Setra i ukupno 70 autobusa su mlađi od 5 godina. Jedino Kantić se može pohvaliti autobusima sa panorama krovom koji putnicima pružaju najbolji osjećaj putovanja sa autobusom. Kantić ukupno posjeduje 10 autobusa sa staklenim krovom. Prevoznik Kantić je također i vlasnik najskupljeg autobusa u našoj zemlji, naime prije 4 mjeseca je kupio 6 duplih namjenskih novih Setri čija je tržišna vrijednost od oko 6 miliona KM.

Kantić trenutno vozi u skoro 90 posto gradova u Njemačkoj i Švicarskoj, Austriji te posjeduje svoje agencije u Munchenu (D) i Luzernu (CH). Od 02.02.2017. godine Kantić kreće redovno voziti međunarodnu liniju Sarajevo – Beč sa polaskom svaki dan u 12:30 sati sa autobuske stanice u Sarajevu. Studenti, penzioneri i djeca imaju posebne popuste na karte. Kantić uskoro otvara nove međunarodne linije za Italiju, Luksemburg, Belgiju i Holandiju i otvara nove linije za unutrašnji saobraćaj Sarajevo-Banja Luka, Sarajevo-Bijeljina, Sarajevo-Teslić, Brčko-Neum Više informacija za linijski saobraćaj na web stranici.

Pored linijskog saobraćaja Kantić Touristik razvija i vanlinijski saobraćaj (iznajmljivanje autobusa, organizovanje maturalnih ekskurzija, ljetovanja, jednodnevnih izleta i turističkih putovanja). Trenutno u ponudi je veliki broj turističkih aranžmana za zimu i proljeće. Sa najboljim autobusima Kantić Touristika možete putovati u top europske destinacije Pariz, Berlin, Prag, Amsterdam, Milano, Beč, Istanbul.

Na zvaničnoj FB stranici KANTIĆ TOURISTIK putem nagradne igre svake sedmice možete negdje besplatno putovati. Do sada je besplatno putovalo preko 60 osoba iz raznih krajeva naše zemlje. Kantić agencije možete pronaći na željezničkim stanicama u Sarajevu, Tuzli i Zenici a direkcija firme je u Tešnju.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti