16.4 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Karate klub “Unija” Tešanj uspješan na turniru u Samoboru.

Članovi Karate kluba “Unija” Tešanj su u nedjelju 14.01.2018. godine,  nastupili na “27. karate GRAND PRIX Croatia”, prestižnom međunarodnom karate turniru, na kojem je ove godine bilo prijavljeno preko 1500 takmičara iz 214 klubova i 23 države. Organizator turnira je Karate klub Samobor, u saradnji sa Hrvatskim karate savezom.

Na ovom veoma jakom takmičarskom turniru nastupili su najbolji takmičari našeg kluba, reprezentativci i prvaci BiH u karateu:

  • Zemir Lugonić, ekipni prvak BiH,
  • Rijad Rošić, ekipni prvak BiH,
  • Adnan Sinanović, ekipni prvak BiH, i
  • Džanan Rahmanović, pojedinačni prvak BiH.

U veoma jakoj konkurenciji, naši takmičari su uglavnom ispadali u 3. krugu, a dotad su pobjeđivali takmičare reprezentativce iz Izraela, Makedonije i Hrvatske.

Kata team u sastavu: Zemir Lugonić, Rijad Rošić i Adnan Sinanović, osvojio je 3. mjesto i bronzane medalje, dok Džanan Rahmanović ovoga puta nije imao sportske sreće, eliminisao ga je reprezentativac Italije.

Učešćem na ovom jakom turniru naš Karate klub “Unija” Tešanj je, može se slobodno reći, uspješno započeo takmičarsku godinu jer su, pored jedne osvojene medalje,  naši mladi takmičari i njihov trener zabilježili još jedno lijepo i poučno iskustvo koje će im zasigurno pomoći u daljem radu i takmičenjima.

Čestitamo.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti