20.1 C
Tešanj
Srijeda, 19 Juna, 2024

Kenan Hasagić “zaledio” fakultet i otvorio firmu, mušterije ima iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Holandije…

Iako je krenuo s nekim drugim planovima, sudbina ga je odvela na sasvim drugačiji, ali ispunjavajući put, za ITV Zemlja je govorio Hasagić Kenan iz mjesta Hlapćevići u Visokom – mladić koji je pronašao svoju strast i svoj put u svijetu restauracije automobila.

Kao dječak, oduvijek je bio fasciniran automobilima. Gledajući svog oca kako strpljivo radi na restauraciji starih automobila postepeno je razvijao svoju ljubav prema ovom zanatu. Kako je odrastao, postao je svjestan da mu ova strast leži u srcu, iako je započeo studij na Ekonomskom fakultetu.

Nakon što je završio Gimnaziju, upisao je fakultet. Međutim, tokom prvih godina fakulteta je shvatio da ga ekonomija ne ispunjava onako kako bi želio. Odlučio se hrabro suočiti s vlastitim snovima i zalediti fakultet kako bi slijedio svoju strast.

Sa svojim ocem, Kenan je otvorio autoservis “Jack”, gdje su se posvetili restauraciji kombija i drugih vozila. U početku su se često svađali jer je Kenan mislio da je posao lakši nego što jest, no otac mu je uvijek bio uzor i podrška. Shvatio je da je restauracija dugotrajan proces koji zahtijeva strpljenje i preciznost.

Sa svakim restauriranim vozilom je rastao kao stručnjak i postajao sve bolji u svom poslu. Njihov autoservis je postao poznat po visokoj kvaliteti usluge, a vozila koja su restaurirali sada su ponosno vozila evropskih zemalja poput Švicarske, Austrije, Njemačke, Holandije i mnogih drugih.

Kenan je ponosan na svoj posao i smatra ga najboljom reklamom. Mušterije se rado vraćaju i preporučuju njegovu uslugu drugima, a Kenan zna da je njihovo povjerenje najvažnije.

Danas, sa svojih 25 godina vozi svoj Golf 4 i smatra da je napravio pravi izbor. Iako većina mladih razmišlja o odlasku u inozemstvo, Kenan vjeruje da se u Bosni i Hercegovini može uspjeti ako se posvetiš svom poslu. Za njega, svaki dan je izazov, ali to ga ispunjava i motivira.

Smatra da stranci dolaze njemu zbog povoljnih cijena, ali i zbog kvalitete koju nudi. Njegova posvećenost i stručnost privlače ljude iz različitih dijelova svijeta.

Sretan je što je krenuo ovim putem i zahvalan je svojoj porodici i prijateljima na podršci.

Kenan je dokaz da se s vjerom u sebe i strašću prema onome što voli može postići uspjeh i zadovoljstvo u životu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti