23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Kenan umjesto playstationa, kupcu poslao polovan far motornog vozila

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kenana Ferizović zbog izvršenog kaznenog djela prevare iz člana 294. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Jajcu piše Crna-Hronika.

Optuženom se stavlja na teret da je početkom XII mjeseca 2022. godine na Internet oglasniku olx.ba sa korisničkog profila pod nazivom „Sprinter-2006“ objavio oglas da prodaje „Playstation 2“ .

Kada je oštećeni I. F. nazvao optuženog i dogovorio kupoprodaju playstationa 2, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi istog doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica, da će putem brze pošte dostaviti play- station na adresu kupca i izvršiti dogovorenu narudžbu, pa kada je oštećeni na štetu svoje imovine dana 06.12.2022.godine zaposleniku bh pošte platio ukupan iznos od 50,00 KM i preuzeo pošiljku.

Nakon čega je vidio da se u kartonskoj kutiji nalazi polovan far od motornog vozila nepoznate marke, pokušao je više puta stupiti u kontakt sa prodavcem ali se isti prestao javljati na broj telefona *** nakon čega je oštećeni događaj prijavio policiji, priopćeno je iz Kantonalnog tužilaštvo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti