17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

KK Gradina bolja u drugoj utakmici playoff-a

Bilo je divno večeras biti u sali SRC Tešanj. Pred više od 400 gledalaca, još malo pa i sala puna, naši momci borbenom igrom zasluženo pobjedili prvaka A2 lige Jug – KK “ROYAL/BOSNA” Sarajevo i time stekli pravo na treću utakmicu koja im pruža borbu za ulazak u viši rang – A1 ligu FBiH. Da je bilo sreće u prvoj utakmici dvije sekunde prije kraja, treća utakmica se ne bi igrala – naši momci bi već sada bili ligaši A1 lige FBiH.. Ali šta je tu je, idemo u Sarajevo na odlučnu utakmicu.
Na tribinama: Atomci, rukometaši, članovi Sportskog saveza, članovi Uprave novoformiranog ženskog košarkaškog kluba KK “TEŠANJ”… – vraćamo se polako TRIBINAMA! Naši košarkaši će pratiti i nogometaše, rukometaše, odbojkašice…. Želimo da svaka utakmica bude kao ova večeras, da se družimo i navijamo.
Naredna utakmica se igra za vikend u Sarajevu, detalji će biti saopćeni po dobijanju tačnih informacija ali evo ovo neka bude i poziv da naši dragi studenti i Tešnjaci koji su bili na prvoj utakmici prate ove vijesti i dođu u još većem broju i bodre naše momke.
Ovo je ujedno poziv i sponzorima/donatorima da nas pomognu jer napominjemo da je naredni vikend i finalni turnir za kadete u Konjicu te za 15 dana i finalni turnir za juniore gdje imamo naše predstavnike.
Večeras su nas zaista obradovali borbenošću i pobjedom.
Ovako se brane boje našeg kluba KK “GRADINA”!!!!
Hvala: Adnane, Timo, Maide, Alenko, Bešo, Gorane, Almine, Edo, Eldare, Emire, Deljka, Zake i naravno hvala velika treneru Željku Jurišiću!
Rezultat 90:79!
Publika ih je nagradila!
Idemo po pobjedu!

[fbphotos id=1421229501475884 size=medium]

Povezane vijesti

Najnovije vijesti