5.3 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Aprila, 2024

KK Gradina ukida košarkašku selekciju

Postovani ljubitelji kosarke i KK Gradina Tesanj, u narednim redovima donosimo par informacija.

Naime,
proteklih par dana 2 selekcije nase djevojcice i pioniri su uzeli ucesce na medjunarodnom turniru u Ceskoj odakle s ponosom donosimo 2 medalje. Prvo mjesto za djecake i drugo mjesto za djevojcice.

Navedeni rezultati ponovo govore o ozbiljnosti s kojom nasa i vasa djeca rade, treniraju i odrastaju zajedno s nama u nasem najdrazem klubu.

Dokaz nase ozbiljnosti i pristupa rada nase Uprave i svih simpatizera ovog kluba je i ovo sopstenje odnosno sljedece cinjenice.

Zelimo da upoznamo javnost, medije ali prije svega i roditelje koji su nam dali na povjerenje da na odredjen nacin ucestvujemo u odgoju njihove djece.

Upravo zbog tog povjerenja zelimo da se maksimalno ogradimo od rada i ucesca u radu kluba gdina Salkanović Nusreta s kojim je KK Gradina Tešanj imala potpisanu jednogodišnju suradnju,gdje su sve djevojčice trenirale,plaćale članarinu i bile vođene od strane gdina Salkanovića a takmičarske utakmice igrale pod našim imenom.

Naime, gdin Salkanović je u proteklom periodu u svoju ličnu korist zloupotrebljavao ime i renome KK Gradina Tesanj, a sto je nedopustivo i nesto preko cega ne zelimo preci. Ne zelimo radi povjerenja, radi roditelja i djece.

S tim u vezi, sve informacije, troskovi, korist ili steta koja je pricinjena djevocicama ili djecacima koji su predstavljali grad, klub i zajednicu pricinjena je od strane doticnog gospodina.

Kako ne bismo u narednom periodu bili dovedeni u bilo kakav kontekst loseg kredibiliteta radi pojedinaca, ovim saopstenjem zelimo upoznati javnost i roditelje da KK Gradina Tesanj ukida selekciju zenske kosarke i sve djevojcice koje su trenirale ili namjeravaju trenirati, kao i njihove roditelje ovim putem obavjestavamo da se za isto trebaju i mogu obratiti trenerima u ZKK Tesanj koji će imati takmičarske selekcije za djevojčice u narednoj sezoni.

Saopštenje:
U.O.KK “Gradina”Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti