27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Klub koji je među rijetkim financijski završio godinu u plusu bez priznanja u Općini

Analizirajući rezultate “Izbora najboljeg sportiste općine Tešanj” čovjek bi rekao ili da FK Borac ne pripada toj općini ili da se ne isplati raditi i postizati rezultate.
Sramota da klub koji u svom članstvu okuplja preko 200 sportista od čega 80 % mladih prođe ovako nezapaženo,
Klub koji je dvije godine uzastopno pobjednik kantona u kadetskim i pionirskim selekcijama, klub čije su žene četvrte u Federaciji BiH, klub čiji su pioniri i ove godine među osam najboljih ekipa u državi, čiji kadeti stoje rame uz rame za sarajevskim Željom i visočkom Bosnom i u takvoj kategoriji dobiju najmanje golova a drugi su po broju postignutih golova u toj vrlo jakoj ligi.
Klub čija je škola fudbala toliko cjenjena da se u njoj prave sportisti iz čak četiri općine i iz dva entiteta, i što je najbitnije to je klub uz koji stoji čitava zajednica i kojega cijene svi, svi osim onih od kojih se to najviše očekuje.
Od 32 nagrade naš klub je osvojio samo dvije nagrade i te dvije su u pojedinačnim kategorijama dok klub kao kolektiv nije nagrađen.
Znam da će neki reći da nam seniori loše igraju u ligi, ali eto i seniori već nekoliko godina suvereno stoje u samom vrhu lige, a osim toga klub nije samo jedna selekcija nego je klub čitav kolektiv a najbolji sportski kolektiv u općini Tešanj je sigurno Fudbalski klub Borac iz Jelaha, e sada što to neki ne žele da vide – njima na dušu.
Raspitajte se “stručnjaci” koliko FK Borac godišnje organizuje utakmica, koliko ostvari pobjeda, koliko gledalaca dođe na Šibove, koliko se novih članova upiše u naš klub, koliko članova kluba pređe u jače klubove,
Koliko se godišnje organizuje turnira, na koliko se putuje turnira i koliko se sportskih prijateljstava sklopi, to “stručnjaci” ne vrednuju nego izgleda samo trenutni bljesak koji nadam se neće izbljediti za dvije-tri sezone.
I bez obzira na ovo zapostavljanje znam da će FK Borac i dalje nastaviti da radi punom parom jer ovaj klub i nije navikao na prazne hvalospjeve nego samo na one iskrene, ljudske, navijačke, sportske nagrade koje vrijede!

Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti