27.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Koja poza u seksu sagorijeva najviše kalorija?

 

 

Seks je dobar za borbu protiv stresa te je itekako koristan kada je u pitanju održavanje tjelesne figure. Za vrijeme seksa, zavisno od pozicije, aktivirani su skoro svi mišići nogu, ruku, ramena i trbuha.

Savjet seksologa Basheera Ahmada Roya jeste da ukoliko parovi žele seksom održavati figuru moraju svoje seksualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta.

Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska. Dok je na svojoj partnerici on se održava rukama i nogama i tako balansira da ne bi prignječio i povrijedio partnericu. To podrazumijeva pokretanje različite veće ili manje skupine mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorijevanje kalorija.

Vrlo je čest slučaj da žene koje ne mogu postići orgazam ukoliko sjednu na svog partnera i te tako kontroliraju penetraciju lako dostižu vrhunac.

Međutim, žene također moraju naučiti kontrolirati svoj orgazam i održati se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.

Ukoliko se žene pozicioniraju tako da im stopala dodiruju krevet, ili pod, aktivirat će gotovo sve postojeće mišiće u tijelu.

zadovoljna.hr 

 

 

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti