10.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
spot_img

Kokain u Doboj, svih 73 kilograma, stigao kamionima firme “Fructa trade”

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su preduzimanjem operativnih aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela organizovanog kriminala, 16.08.2022. godine, na području Doboja, zaplijenili oko 73 kg opojne droge kokain. Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Istraga se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa partnerskim agencijama država Evropske unije i Evropolom. Policijski službenici MUP-a Srpske nastavljaju da preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa „Nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga“.

Svih 73 kilograma kokaina u Doboj je stiglo u kamionima firme “Fructa trade” (iz Dervente).

Kokain je stigao u dva kamiona, prema mojim izvorima, piše: Slobodan Vasković

Vlasnik firme “Fructa trade” je Dušan Reljić, tajkun Milorada Dodika i Zorana Tegeltije.

Šećer u kojem je stigao kokain utovaren je u Holandiji i direktno iz luke je stigao u Doboj. Mogao ga je naručiti samo neko iz “Fructa trade”; Nije nikako realno da Reljić nije znao za to, a istraga će sve pokazati.

Riječ je i o kolumbijskom šećeru, ali i o kolumbijskom kokainu čija je vrijednost pet miliona KM. Moji izvori dalje kažu da je na ulasku u BiH kontrolisana samo dokumentacija, ali ne i tovar. “Europol” je javio MUP RS gdje se nalaze narkotici, a oni su ih zaplijenili po nalogu Tužilaštva BiH, piše crnahronika.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti