0.3 C
Tešanj
Nedjelja, 29 Januara, 2023
spot_img

Kolicima za nepokretne obradovali oboljelog sugrađanina

Ovih dana bilježimo humanu gestu dobrovoljnih vatrogasaca iz Jelaha. Oni su, specijalnim električnim kolicima za nepokretne osobe obradovali dvadesetogodišnjeg Redžu Orlovića iz Miljanovaca kod Tešnja koji se već 15 godina bori sa multiple sklerozom. Uzvratio im je zahvalnošču i iskrenim osmijehom.

Kolica su kao donacija ranije stigla u jelaško DVD. Iako će i dalje ostati vlasništvo društva, dobrovoljni vatrogasci su ih odlučili ustupiti oboljelom sugrađaninu, dvadesetogodišnjem Redži Orloviću iz Miljanovaca kod Tešnja.

„Imat će koristi. Bit će mu divno. Mali ima divan osmijeh, vidim kako vozi i da je jako, jako pozitivna stvar“, kazao je Muharem Hujdur, komandir DVD, Jelah.

Ova specijalna kolica na tržištu koštaju skoro tri hiljade maraka. Orlovići ih nisu mogli nabaviti.

„Kad je čuo za ta kolica toliko se obradovao za ta kolica da ima. I više puta hoće da izađe napolje nego da u kući bude, Pošto je lijepo vrijeme“, rekla je Sanela Orlović, Redžina majka.

Redžo savladava osnove rukovanja novim kolicima. Strastveni je zaljubljenik u nogomet. Prati i Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Siguran pobjednik, po njemu je selekcija Italije.

Plemenita gesta jelaških vatrogasaca još je jedan podsjetnik da mali znak pažnje ili dar, uvijek donese, ili vrati osmijeh na ljudsko lice.

federalna.ba

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,404FansLike
288FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti