Koliko nanosimo štete sami sebi?

Koliko nanosimo štete sami sebi?

236
0
PODIJELI

Na naš mail ([email protected]) danas nam je stigao mail od našeg čitatelja koji želi da ostane anoniman.

U mailu nam je opisao i dostavio slike o ekološkom zagađenju prirode.

Mail vam prenosimo u cijelosti:

 
“Poštovani!

Vodeći se onim “slika vrijedi hiljadu riječi”, neću biti naročito rječit. U prilogu Vam šaljem slike, one će bolje ispričat priču.

U subotu, 09.03.2013. godine sam sa suprugom otišao na jezero Jelen (Ćeman energoprom) u Jelahu. To je, zaista, jedan biser prirode. Šta smo tamo vidjeli, pogledajte sami na fotografijama koje Vam šaljem u prilogu.

Zaista, ne mogu da shvatim da ljudi koji žive u urbanim sredinama, koji imaju obezbjeđen odvoz smeće (a hvala Bogu, cijela opština ima obezjeđen odvoz smeća), mogu ovako nešto da urade. Nije mi cilj da neko plati kaznu za ovo (znam da ove slike neće biti dovoljan dokaz). Cilj mi je da bar nekoga animiram da malo razmisli. Šta je to potrebno da bi Bošnjo otvorio oči, da bi shvatio? Da bi shvatio koliko šteti okolini, koliko šteti bolesnom komšiji, koliko šteti onim predivnim životinjama na jezeru, koliko šteti sam sebi i svome dijetu? Jesu li nas, zaista, naši djedovi i nane učili da se ovako odnosimo prema komšiji, prirodi… Gdje je to nastao kurzschluss u našem odgoju?

Možda ćete misliti da pretjerujem, ali Vas u tom slučaju upućujem. Upućujem Vas da sa ove fotografije pokažete pacijentima na onkologiji, pulmologiji i sličnim odjelima bolnica, pa da zatražite njihovo mišljenje.

U nadi da ćete ovo moje pismo objaviti i da ću na taj način dati bar mali doprinos,

Vaš prijatelj!”

Jelah.info

{gallery stories/galerije/smece}

NEMA KOMENTARA