13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Kolima pokosio oca i dvoje djece i pobjegao: Tužilaštvo traži 10 godina iza rešetaka

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 21. septembar zakazana presuda Lazaru Galiću (38), koji je optužen da je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo dečak Stefan Balić (9).

Tužilaštvo je na današnjem suđenju zatražilo od suda da Galića za krivično djelo teško djelo protiv bezbijednosti saobraćaja osudi na kaznu zatvora od osam godina, a za krivično djelo nepružanje pomoći u saobraćajnoj nesreći osudi na kaznu od tri godine, te da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina.

Tužilac je istakla da je Galić bio osuđivan 10 puta, a od toga dva puta za krivična djela iz oblasti saobraćaja, zbog čega je predložila da mu se izrekne i zabrana upravljanja motornim vozilom od pet godina.

Sa druge strane Galićev advokat Žarko Jeknić zatražio je oslobađajuću presudu za svog branjenika, navodeći da činjenica što je ranije osuđivan nema uticaj na presudu.

Sudu se obratio i optuženi Galić koji je rekao da mu je najveća kazna da živi sa tim, navodeći da bi volio da vrati vrijeme kako bi izbjegao saobraćajnu nesreću.

Galić je na današnje suđenje doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela – teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i mjeru bezbijednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mjesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Tereti se da je 18. jula prošle godine oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran, izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i oborio tri pješaka koji su kolovoz ulice prelazili na obilježenom pješačkom prelazu, a zatim je napustio lice mjesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su djeca S.B. (2011) i njegov brat L.B. (2016), koja su prelazila ulicu u pratnji oca, zadobila teške tjelesne povrede, a devetogodišnji dječak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula 2021. godine.

Otac M.B. je u nesreći zadobio lake tjelesne povrede, piše Blic.

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti