Koristila WhatsApp, pa ostala bez novaca na računu! Evo koju je veliku...

Koristila WhatsApp, pa ostala bez novaca na računu! Evo koju je veliku grešku učinila…

92
0
PODIJELI
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nakon prijave 32-godišnjakinje kojoj su lopovi ispraznili tekući račun nakon što je, vjerujući da se radi o legalnoj prodaji i transakciji, dala osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa, policija je upozorila građane da s linkovima na WatsAppu budu posebno oprezni.
Policijski službenici Postaje granične policije Novska su zaprimili prijavu 32-godišnjakinje koja je na internet oglasniku objavila oglas za prodaju te joj se 1. kolovoza putem WhatsApp aplikacije javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju.
Nakon dogovora joj je nepoznata osoba poslala poveznicu (za koju se ispostavilo da je lažna) te je tražila da unese svoje osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je unijela broj kartice, primijetila je da joj s računa nedostaje novac i shvatila je da je prevarena.
Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe, upozoravaju iz MUP-a.
Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.
“Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Pozivamo vas na dodatan oprez, a ako se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište”, poručuju, prenosi N1.

NEMA KOMENTARA