19 C
Tešanj
Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Koronavirus se sve više širi Tešnjom, danas registrovano 19 novozaraženih osoba

U posljednja 24 sata u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu testirano je 225 uzoraka na koronavirus, a potvrđeno je 19 pozitivnih rezultata.

Svih 19 novozaraženih osoba je iz Tešnja, gradu koji je posljednjih dana postao najveće žarište u cijeloj BiH.

U Tešnju je do danas registrovano ukupno 52 slučaja zaraze, a firma “Koža-komerc” je postala novi klaster. Svih 80 uposlenika te kompanije je od 23. maja u samoizolaciji.

Iz Općine Tešanj jučer su najavili da će rasti broj zaraženih jer nastavljaju s testiranjem i traženjem zaraženih osoba. Istakli su da im nedostaju testovi, oprema za laboratoriju, ali i zaštitna i medicinska oprema.

“Dragi Tešnjaci, svima nam se nakupilo svega od početka cijele priče: od psihičkog pritiska, različitih stručnih i nestručnih rasprava, teorija zavjere, različitih strahova, ekonomskih posljedica, ograničenja kretanja, nekih naših navika… Dva mjeseca smo se držali ozbiljno i čvrsto svih utvrđenih mjera i svi smo poduzimali što je bilo moguće. Popuštanja mjera su donijela nove izazove. Treba i dalje biti staložen, razuman, organiziran i gledati naprijed”, poručio je građanima načelnik ove Općine Suad Huskić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti