21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Koteksov deminerski balistički prsluk dobio standard STANAG 2920

Balistički-deminerski postepen zaštite IIIA koji štiti eksperte za minsko-eksplozivne naprave od opasnosti koje potiču od mogućih detonacija, kao što su sve vrste fragmenata velikih brzina (V50>500m/s), visok pritisak i velika toplota, proizvedene u pogonima Koteks Tešanj, Bosna i Hercegovina, prošle su uspješno testiranje u laboratoriji u holandskom institutu TNO.

Proizvodi su prošli testiranja i zadovoljavaju standarde STANAG 2920.

Ovo je još jedan dokaz o kvaliteti proizvoda bosanskohercegovačke kompanije Koteks d.o.o. Tešanj koja u svom proizvodnom asortimanu, između ostalog, proizvodi sredstava za zaštitu tijela i zaštitnu odjeću. Svi proizvodi se proizvode u skladu sa vojnim standardima ili specifikacijama ili nekim drugim ekvivalentima i za to posebno namijenjenim komponentama.

Već nekoliko godina prepoznatljivo su ime i u oblasti snabdjevanja opremom za policiju i druge specijalne službe u BiH i u regionu.

Ispunjavajući zahtjeve i potrebe svojih klijenata Koteks se potvrdio kao pouzdan i povjerljiv partner policijskih, vojnih i privatnih organizacija, agencija i institucija, saopćeno je iz Udruženja za tekstilnu, kozarsko-prerađivačku i gumarsku industriju.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti