26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Krava vlasnika Benjamina Kotorića iz Jelaha osvojila drugo mjesto na republičkoj izložbi stočarstva

U Velikoj Sočanici kod Dervente danas je završena Deveta republička izložba stočarstva, čiji je cilj unapređenje stočarske proizvodnje usvajanjem novih tehnologija i znanja, te podsticanje ruralnog razvoja.

U konkurenciji krava pobijedilo je grlo vlasnika Slaviše Stanića iz Osinje, ispred krave vlasnika Benjamina Kotorića iz Jelaha i Stefana Subića iz Drijena.

Za najbolju je izabrana junica vlasnika Mile Marića iz Lupljanice, ispred junica Zlatka Davidovića iz Crnče i Benjamina Kotorića iz Jelaha.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je da je izložba opravdala očekivanja i da će opština nastaviti da pomaže organizovanje ovakvih manifestacija.

On je rekao da će opština nastaviti da podržava poljoprivrednike i u opštinskom budžetu izdvaja značajna sredstva za razvoj poljoprivrede i sela.

Opština Derventa je u posljednjih pet godina za seosku infrastrukturu i razvoj sela izdvojila 4,4 miliona KM, a za direktan podsticaj poljoprivrednicima 1,4 miliona KM, uz 16 miliona KM, koje je Republika Srpska, takođe, izdvojila za poljoprivrednike.

Radmila Cvijić iz dobojskog Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi izjavila je da je kvalitet grla veoma visok i da su njihovi vlasnici grla odlično pripremili za ovogodišnju izložbu.

“Bila je ovo jedna od najboljih izložbi muznih krava i junica u Velikoj Sočanici”, rekla je Cvijićeva.

Organizatori izložbe bili su preduzeće “Lazarević mikroprom” iz Dervente, opština Derventa, Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi iz Doboja i Veterinarska stanica Derventa.

U okviru manifestacije održano je veče izvorne muzike i takmičenje u pripremanju posavskog gulaša i ribljeg paprikaša.

Nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti