19.4 C
Tešanj
Petak, 1 Decembra, 2023

Krivaja odbila izaći u susret Borcu

Tokom svih ovih godina takmičenja FK Borac je razvio mnogo velikih sportskih prijateljstava, omladinske selekcije su svojim utakmicama i takmičenjima stekle prijatelje širom Bosne i Hercegovine, ali i širom Evrope, i sa većinom njih i dan danas održavaju kontakte i proširuju saradnju.

Tokom takmičarskih sezona i Borac ali i ostali klubovi su povremeno imali problem sa sastavljanjem ekipa zbog školskih i sličnih obaveza mladih igrača, i nikada nije bio problem dogovoriti naknadni termin odigravanja utakmica kako bi i jedna i druga ekipa bila zadovoljna, i tako je i bilo sve do danas.

 

Tokom čitave sezone 2012/2013 koordinator omladisnkih ekipa trener Aljo Dizdarević u saradnji sa upravom kluba je na sve upućene zahtjeve bez ikakvih problema dogovarao izmjenjene termine koji ni jednom nisu bili na naš zahtjev, i koji često nisu išli u korist Borcu, i nikada ni u buduće neće biti problema jer se tako održavaju i proširuju sportska prijateljstva i saradnja između klubova.

Uzvratna utakmica između pionira NK Krivaje i FK Borca je predviđena da se odigra u subotu 01.05.2013. ali na žalost Borca u tom periodu većina njihovih igrača 1998. godišta će biti na vrlo značajnoj maturalnoj ekskurziji u Neumu i neće moći igrati u uzvratnoj utakmici.
Zbog toga je FK Borac poslao zahtjev trenerima i upravi NK Krivaji da im izađu u susret i da se utakmica odigra prije odlaska na ekskurziju, ali iz Zavidovića je došao negativan odgovor.

Borac je polufinalnu utakmicu igrao sa Rudarom iz Kaknja, i na zahtjev FK Rudara Kakanj zbog istog problema u kojem se sada našao Borac treneri su dogovorili termin u kojem su djeca Borca morala ići u školu i odmah nakon školskih obaveza sjesti u autobus kako bi stigli u Kakanj i odigrati utakmicu, i nikakav problem nije bio ni djeci ni trenerima, a sve zbog sporta i dobrih odnosa sa ostalim klubovima.

Ista ta NK Krivaja nakon odigrane utakmice u Kaknju je telefonskim putem dogovorila sa trenerima Borca da prvu finalnu utakmicu pomjere za jedan dan, jer (čuj razloga) njihovi predpioniri igraju u subotu u Varešu pa da mogu gledat i tu utakmicu, i ponovo je trener Aljo bez ikakvog razmišljanja a zbog prijateljstva pristao na taj zahtjev Krivaje, čak je ponudio da odluče gdje će se igrati prva utakmica, a sada Krivaja tako uzvraća.

Ali nema problema, Borac će u subotu ići u Zavidoviće pa makar i sa predpionirima, ići će i dostojanstveno pružiti najbolji otpor koji u tom trenutku budu mogli naši dječaci.

Dječacima iz NK Krivaje poručujem da nastave vrijedno raditi, trenirati i slušati svoje trenere, i neosporno je da su njihovi treneri veoma kvalitetni jer su pioniri Krivaje izuzetno dobra i talentovana ekipa, i sigurno ih mogu još mnogo naučiti što se tiče nogometa, ali kad je riječ o poštenju i sportskom ponašanja, onda neka se okrenu na drugu stranu i neka o tome upitaju svoje roditelje, prijatelje.
Iako mislim da njima ti savjeti i ne trebaju jer u komentarima poslije utakmice se moglo vidjeti da su djeca iz pionirske selekcije NK Krivaje već sada veliki sportisti jer su sportski čestitali svojim konkurentima iz Jelaha na čemu im posebno “skidam kapu”.

Na kraju da zaključim – uzvratna finalna utakmica za pionire ZD kanona biće održana u subotu (01.06.2013) u Zavidovićima sa početkom u 11.00 sati.

Našim dječacima želimo puno sreće i znamo da će dati sve od sebe kako bi zadržali prednost iz Jelaha, a ukoliko i ne budu mogli mi im čestitamo na dosada prikazanom, i želimo da se u Jelah vrate bez povrede i sa velikim osmjehom na licu bez obzira na rezultat.

 

FKBorac.jelah.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti