21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Kuća u BIH nasmijala korisnike društvenih mreža: “Izgleda kao nanin televizor”

Na popularnoj Facebook stranici Squatting Slavs In Tracksuits preklani je podijeljena fotografija kuće iz Bosne i Hercegovine koja i dan-danas plijeni poglede svojim jedinstvenim izgledom te izaziva brojne komentare.

Otpali stiropor s tavana “savršeno se uklopio” u prvi sprat, pa je tako nastala fasada koja je izmamila osmijeh hijama korisnika te društvene mreže jer podsjeća na tabletić (miljetić) – vezeni ili kukičani ukras, obično za stolić, noćni ormarić i sl., ili kao podložak za vazu s cvijećem.

“Skupo ljepilo, pa ga je čovjek razrijedio”, “Piće i gradnja ne idu zajedno”, “To se događa kad se ne koriste vijci”, “Automatik ljeto/zima izolacija, samo ti to vrati u oktobru”, samo su neki od brojnih duhovitih komentara.

Neki su napisali da ih oronula fasada tog “građevinskog čuda” iz BiH podsjeća na miljetić postavljen preko naninog televizora. “Zašto Balkanci insistiraju na popločavanju izvana? Ovo je blaga verzija onoga što sam vidio. Neki domovi koje sam vidio izgledali su kao naopaka unutrašnjost kupatila”, pišu korisnici Facebooka.

Fraza “Squatting Slavs In Tracksuits” satirična je krilatica povezana s forumima koji raspravljaju o istočnoeuropskim ljudima i kulturama. Krilatica je obično popraćena slikama slavenskih ljudi koji čuče u trenirkama, a većinu vremena se bave stereotipnim istočnoeuropskim ponašanjem poput konzumiranja votke i cigareta i sudjelovanja u uličnom kockanju.

“Kako tipičan Slaven provodi slobodno vrijeme? Obično vozi u pijanom stanju, satima čuči sa svojim gopnicima ispred omiljene birtije, tuče ženu, obračunava se sa slabijim protivnikom (kojeg je inače brojčano nadjačao s prijateljima), a večeri provodi igrajući Counter Strike i tulumareći sa svojim dečkima na prečkama (monkey bar) ispred svoje zgrade uz zvukove hardbasa, uz povremene tučnjave šakama. Jednostavno rečeno, Istok sa svim detaljima”, piše na jednoj poljskoj internetskoj stranici.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti