2.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Kupio kartu za Tešanj, radnica mu rekla gdje da čeka, ali…

U utorak 30. aprila, nakon što je kupio kartu na relaciji Zenica – Tešanj, za autobus agencije “Ner – Tours”, koji je tog jutra u 7.20 kretao prema svom odredištu, jedan putnik doživio je neugodno iznenađenje. I nije ni ušao u autobus kojim je planirao putovati…

 

Iako je, prema uputi radnice koja izdaje karte, čekao autobus na dva perona (6 i 7) , u 7 i 20 toga dana nije ušao u njega, ali ga je zato vidio kako dolazi iz pravca perona 11 i prolazi mu “ispred nosa”. Uzrujan zbog kašnjenja (radilo se o slučaju gdje je i život bio u pitanju) zatražio je objašnjenje od radnice u biletarnici.

Raspravljajući, zaposlenica je istakla kako nije kriva te da je lokaciju autobusa trebalo provjeriti i na ostalih devet perona, što je, kako je rekla, navodno i pomenula prilikom izdavanja karte. Skrenuvši joj pažnju da je ona uzrok kašnjenja, kao i neorganizovanost Zenicatransa, nonšalantno je tvrdila kako nije kriva što “oni svugdje staju”. Zatraživši nekoliko puta prekid rasprave i povrat novca, putnik se uputio šefu stanice, čija je kancelarija od tog mjesta udaljena tek 15-tak metara – objasnivsi mu o čemu se radi i zatraživši njegovu reakciju na slučaj.

Šef stanice birokratski je, puževom brzinom, zapitao “Šta vi ustvari očekujete?” i drsko odgovorio kako ne zna kada će utvrditi o čemu se radi. Ponovivši njegove zadnje riječi uz konstataciju da će u vezi sa slučajem “ići dalje”, šef stanice (koji je, da je htio, za minutu mogao doznati o čemu se radi), neugodnim tonom je ustvrdio: “Ne trebate mi vi držati predavanje, uradio ne uradio išta, idete dalje, vi idete dalje”.

– Postavlja se pitanje, da li ovakav način ponašanja prema putnicima propisuje standard ISO 9001: 2008 sistema upravljanja kvalitetom kojem, kako na svojoj web stranici navode, ovo preduzeće teži. Prisiljavanje putnika na provjeru 11 perona da bi ustanovili polaznu lokaciju nekog autobusa, kao i drsko ponašanje uposlenika prema njima – prije govore o bezobrazluku, neorganizovanosti i neprofesionalizmu uposlenih u Javnom komunalnom preduzeću “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. Zenica – navodi putnik, koji je, kako kaže, sve osjetio na svojoj koži.

(Doznajemo.com/Jelah.info)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti