22.9 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024

Lažni vojnik iz amerike ženi iz Doboja preko Facebooka ponudio brak, uzeo joj 12.000 KM i nestao

Kako stoji u saopćenju kojeg smo dobili od portparola Policijske uprave Doboj, jučer je u ovom gradu prijavljeno krivično djelo “Prevara”. Njima se obratila oštećena osoba, koja je prijavila da ju je prevarila nepoznata osoba predstavivši se kao vojnik SAD-a, koji se trenutno nalazi u Siriji. On joj je preko društvene mreže Facebook ponudio brak, te iznudio veću količinu novca.

“Policijskoj upravi Doboj, 19.04.2021. godine, obratilo se oštećeno lice koje je prijavilo da je prevareno od strane nepoznatog lica koje se predstavilo da je „vojnik SAD-a“ i da se trenutno nalazi u Siriji. Oštećeno lice je sa istim stupilo u kontakt putem društvene mreže „Facebook”, te je, navodno, s istim dogovorilo da će se vjenčati i da će joj isti na njenu adresu poslati paket u kome su se nalazili, navodno, papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca. Rekao je da će joj sve njegov agent donijeti na kućnu adresu.”

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac  Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevara”, stoji u saopćenju portparola Dragane Kerkez.

Redakcija/zosradio.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti