10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Likvidacija inspektora Bašića: Uhapšeni policajaci koji su radili kolegi iza leđa

Inspektor MUP-a RS Bašić je likvidiran 21. marta u prijedorskom naselju Pećani, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je Banjalučanin Aleksandar Miljatović koji je u pritvoru.

Prema dosadašnjoj istrazi, on je inspektoru prišao s leđa i pucao mu u potiljak iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Osim Miljatovića, uhapšen je i pritvoren njegov pomagač Igor Repajić.

Republičko tužilaštvo Miljatoviću na teret stavlja teško ubistvo, a Repajiću pomaganje u teškom ubistvu.

Nakon zločina Miljatović zvao Repajića da dođe po njega u Prijedor i poveze njegov auto.

Zbog sumnje da su učestvovali u pripremi ubistva načelnika krim odjeljenja PU Prijedor Radenka Bašića uhapšen je policajac Dejan Jurišić, pripadnik PU Prijedor.

Zajedno sa njim uhapšeni su i Haris Gredelj, pripadnik Railićeve narkogrupe. Uhapšen je I Bojan Dejanović, kum narko dilera Dalibora Railića.

Uhapisli su ih pripadnici MUP RS pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Aleksandar Miljatović koji je uhapšen u noći 26/27.03. ove godine priznao je u policiji da je on ubio Bašića, ali se pred Tužilaštvom branio ćutanjem.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da vodi akciju.

“Tužilac Tužilaštva BiH, koordiniše aktivnosti policijskih službenika MUP-a RS, koji vrše lišenja slobode i pretrese trojice osumnjičenih na području Prijedora.

Navedeni osumnjičeni, među kojima je i jedan policijski službenik MUP-a RS, dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom, koja se istražuje zbog teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića, u martu ove godine, kao i niza teških krivičnih djela povezanih sa narko –kriminalom i krijumčarenjem opojnih droga.

S obzirom da je među osumnjičenima i ovlašteno službeno lice, krivična djela imaju elemente korupcije i zloupotrebe policijskih kapaciteta za izvršenje krivičnih djela.

Nakon lišenja slobode i kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će izvršiti ispitivanje osumnjičenih u prisustvu njihovih advokata i donijeti odluku o daljim aktivnostima”, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti