23.9 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Lišen slobode muškarac koji je fizički zlostavljao suprugu i kćerku

Pripadnici Policijske stanice u Bihaću priveli su 48-godišnjeg muškarca koji je osumnjičen da je izvršio krivično djelo nasilje unutar porodice te da je psihički i fizički zlostavljao 41-godišnju suprugu i 13-godišnju kćerku.

Ovu informaciju potvrdio nam je portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić, istakavši kako se ovaj slučaj dogodio u naselju Vrsta, nadomak Bihaća.

Prema informacijama iz policije, muškarac je došao kući u pijanom stanju te je nakon verbalnog sukoba sa suprugom fizički nasrnuo na nju.

U kući se nalazila i njihova 13-godišnja kćerka, koja je pokušala da zaštiti majku, nakon čega je 48-godišnjak nasrnuo i na nju te joj nanio fizičke povrede, zbog čega joj je pomoć pružena u Domu zdravlja Bihać.

“Policijski službenici lišili su slobode počinioca kojem se na teret stavlja krivično djelo nasilje unutar porodice. Dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavljaju policijski istražioci”, saopštio je Dželalagić. Inače, prema statistikama, broj slučajeva nasilja u porodici na području Unsko-sanskog kantona kontinuirano raste u posljednjoj deceniji, a nasilje najviše trpe žene i djeca.

U policiji smatraju kako je ova negativna društvena pojava danas veoma rasprostranjena na području Unsko-sanskog kantona te da žrtve u velikom broju slučajeva nasilje ne prijavljuju iz straha ili predrasuda zbog negativnih reakcija društvene zajednice.

“Imali smo 25 povratnika u izvršenju ovih krivičnih djela, što znači da se mora više poraditi na njihovom sankcionisanju. Sigurno je da se radi o problematici gdje je potrebna bolja koordinacija i sinergija više društvenih faktora s ciljem prevencije i suzbijanja ovih pojava”, kažu u policiji, te ističu kako u posljednje vrijeme žrtve imaju sve više hrabrosti da prijave nasilje. Pretpostavlja se kako su uzroci povećanja ove negativne pojave sve teža ekonomska situacija te stanje opšte besperspektivnosti koje danas vlada u društvu.

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti