20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Madi i zvanično najveća mesna industrija u BiH

U Sarajevu je 18.09.2019.godine, u organizaciji Poslovnih novina, upriličena dodjela priznanja najuspješnijim kompanijama u Bosni i Hercegovini za 2018.godinu.
Prema zvaničnim podacima za 2018. godinu, kompanija MADI d.o.o. Tešanj je proglašena najuspješnijom kompanijom u kategoriji velikih preduzeća za segment „Proizvodnja proizvoda od mesa i mesa peradi“, te zauzima prvo mjesto.
 
“Rezultati poslovanja za 2018. godinu su kruna našeg višegodišnjeg ulaganja u kadrove i tehnologiju. Nama je 2018. godina značajna i zbog dozvole za izvoz pilećeg mesa u zemlje EU, čime smo samo dodatno potvrdili našu izvrsnost i posvećenost procesima.”

Često me pitaju šta je tajna uspjeha?

MADI je porodični biznis, a našu porodicu čine naši zaposlenici. To su odgovorne osobe, koje znaju raditi svoj posao. Prosjek starosti naših uposlenih je 36 godina.

Kao Upravi, važno nam je da svi dijelimo zajedničke vrijednosti: biti pouzdan proizvođač i partner. Nastojimo svake godine reinvestirati u tehnologiju i unaprijediti proizvodne procese. Rekao bih da je tajna uspjeha u odgovornom uposleniku i poslodavcu, u kreiranju najboljih mogućih uslova za rad te u konstantnom učenju.” – izjavio je Maid Jabandžić, direktor kompanije.

Kompanija MADI danas broji oko 600 direktno uposlenih osoba, a preko kooperantske mreže od 150 kooperanata, dodatno je indirektno uposleno oko 500 osoba. Raspolaže sa najsavremenijom opremom u oblasti proizvodnje i prerade pilećeg mesa i mesnih prerađevina. Primjenom principa “od farme do stola” u potpunosti se kontroliše proces proizvodnje u skladu sa zahtjevima ISO  9001:2015, HALAL standarda i HACCP sistema.  Više od 170 voznih jedinica, vlastita laboratorija, 9 prehrambenih tehnologa, 20 doktora veterine, potpuno zaokružen lanac uzgoja, omogućavaju da sve što je proizvedeno danas, već sutra je na policama maloprodajnih objekata, garantujući najviši kvalitet za kupca.

“Gdje god su zdravi proizvodi prioritet – bit ćemo lider!” – kazali su iz tešanjske kompanije MADI.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti