9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Madi za prvih šest mjeseci proizveo najviše piletine u BiH

Kompanija Madi iz Tešnja je objavila da su se uspjeli pozicionirati na sam vrh kad je u pitanju proizvodnja svježe i zamrznute piletine u BiH te da su ostvarili cilj iza kojeg stoji dugogodišnja priprema tržišta i proizvodnje.

Kompanija Madi iz Tešnja je prije mjesec i pol pustila u pogon najveću klaonicu peradi u BiH i tad su iz kompanije poručili da žele zasjesti na lidersku poziciju kad je riječ o proizvodnji svježe i zamrznute piletine. Sa proizvedenih 6,1 milion brojlera u prvih pola godine iz Madija poručuju da su zacrtani cilj i ostvarili.

“Stalnim proširenjem našeg proizvodnog asortimana došao je red i na konzervirane proizvode, tako s ponosom najavljujemo da ćemo već u septembru u svoj proizvodni asortiman uvrstiti novih 6 artikala iz asortimana kokošijih pašteta i pilećeg nareska. Shodno tome zaokružiti ćemo svoj proizvodni program i izaći na brojku od 80 artikala što i jeste bio krajnji cilj”, izjavio je gospodin Jabandžić koji također poručuje: “Siguran sam da je Madi preduzeće s najizraženijim rastom u branši, tako su i naši planovi ambiciozni i vrlo proaktivni.

Povećanjem broja artikala stičemo uslove da još aktivnije budemo prisutni na domaćem tržištu koje je jako dobro reagovalo na nove artikle koje smo pustili u opticaj zadnjih mjesec dana. Paralelno i konstatno se radi na povećanju izvoza i zasigurno da će Madi u narednim godinama postati regionalni lider u proizvodnji piletine i proizvoda od piletine.”

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti