20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Madi želi u Sarajevu otvoriti pogon za obradu mesa

Edin Jabandžić, direktor kompanije Madi iz Tešnja, rekao je u petak, 5. marta, na sastanku sa ministrom privrede KS Adnanom Delićem, da Madi planira novu investiciju u Sarajevu.

– Naš plan je da u narednom periodu gradimo jedan poslovni objekat koji bi bio i mikro lokacija za obradu mesa, kao i veleprodaja rijetkih i manje prisutnih vrsta mesa na tržištu Bosne i Hercegovine. Smatramo da je Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine idealna prilika za jedan takav poslovni objekat i nadamo se da će u narednom periodu doći do konkretizovanja te ideje i da ćemo vrlo brzo početi raditi na tome”.

Kako je Madi kompanija najveća u industriji oblasti peradarstva, njihove investicije na području Kantona Sarajevo su, kako je naglasio ministar Delić, dobrodošle i s tim u vezi predložio je Jabandžiću što skoriji susret kako bi išli u konkretizaciju dogovora i implementaciju istih, saošteno je na sajtu Vlade KS.

Ministar Adnan Delić iskoristio je priliku današnjeg sastanka sa udruženjima peradara, a u vezi problema vezanih za izvoz mesa i mesnih prerađevina peradi i jaja, da sa predstavnicima udruženja porazgovara i o rješenjima koja se tiču odlaganja animalnog otpada, te ih upoznao sa namjerama Ministarstva privrede da kroz projekte javno – privatnog partnerstva uđe u proces osnivanja spalionica animalnog otpada.

Kako je istakao, to je iznimno važno za naše privrednike, da u svojoj zemlji imaju mogućnost odlaganja animalnog otpada, što trenutno nije slučaj jer se taj otpad odvozi u spalionice u Republici Srbiji.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti