13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Madi zvanično najveći proizvođač piletine u BiH

Mesna industrija MADI bilježi velike uspjehe, kako na domaćem tako i na stranim tržištima. Ovu godinu u Madiju, obilježile su tri ZLATNE medalje za kvalitet proizvoda na Međunarodnom Sajmu u Novom Sadu, uvođenje novih proizvoda, novi redizajnirani omot – pakovanje dimljenih pilećih prsa i bataka, puštanje u prodaju dugo traženog Pilećeg Narezka i još mnogo toga, kako na polju organizacije, marketinga tako i ulaganja u kvalitetu i zaokruživanja proizvodnje – farme za eksploataciju jaja.

“Kao svojevrstan dokaz kvalitete naših proizvoda jeste i potražnja za istim. Tome u prilog ide i činjenica da smo ove godine izvoz utrostručili u odnosu na 2015. godinu. Kada tome dodamo da ćemo ove godine ostvariti ukupni rast od 33% sigurno je da možemo biti zadovoljni”, poručuju iz Madija.

Treba spomenuti da smo ove godine uspjeli izgraditi novih 20.000 m2 farmi s kojima samu kontrolu procesa proizvodnje dižemo na maksimalan nivo ozbiljnosti, a našim kupcima obezbjeđujemo još bolji i kvalitetniji proizvod. Budući da izvoz zauzima sve bitnije mjesto u Madiju, jako je važno napomenuti da je naša firma ujedno i najviše rastući brend iz domena proizvodnje piletine na teritoriji Balkana, s čime smo vrlo ponosni.

Za sljedeću godinu pripremamo nove investicije čime ćemo dodatno učvrstiti svoje konkurentske prednosti, a naše proizvode dodatno unaprijediti. U najavi je i nova linija delikatesnih proizvoda koje smo posebno razvijali i na koje smo mnogo ponosni. Za kraj treba istaći da svi rezultati i pobjede koje ostvarujemo želimo da podijelimo sa svojim kupcima bez kojih sigurno ne bi bili gdje danas i jesmo” – saopšteno je iz Madija.

izvor: klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti