Magacineri po četvrti put pobjednici Turnira mahala Jelah

Magacineri po četvrti put pobjednici Turnira mahala Jelah

402
1
PODIJELI

U nedjelju (07.07.) pred velikim brojem učesnika i posjetioca održan je Turnir Mahala u sklopu kulturno sportske manifestacije “Jelaško ljeto 2013” čiji je organizator Mjesna zajednica Jelah.

 

Pobjednici turnira je mahala “Magacineri” i ovo je njihov četvrti trijumf na ovom turniru po čemu su apsolutni rekorderi.

Na turniru je učestvovalo 14 mahala koji su bili podijeljeni u dvije grupe a pobjednici grupa su igrali finale, dok su drugoplasirane ekipe odlučivale o trećoj poziciji.

U ekipama nisu smjeli učestvovati igrači mlađi od 30 godina niti aktivni igrači, tako da smo mogli uživati u odličnim i borbenim utakmicama igrača sa malo većim “trbušnim mišićima”, i slabijim plućnim kapacitetom, i vrlo često smo imali utisak da se utakmice igraju na velikoj nadmorskoj visini i sa vrlo malim postotkom kiseonika u zraku, ali ipak ni to nije spriječilo da vidimo nekoliko veoma dobrih i zanimljivih utakmica.

Ipak kvalitet ekipa je odlučio broj bivših igrača u mahali, tako da smo najbolje utakmice i vidjeli upravo od bivših igrača Borca i drugih lokalnih klubova kod kojih se i danas može primjetiti ona iskra borbenosti i želje za pobjedom, ali i kvalitet i sposobnost igrača.

Grupni dio odigravanja turnira je protekao u veoma lijepom vremenu, ali prije odigravanja utakmice za treće mjesto na stadion se sručio veliki pljusak zbog kojeg je ekipa “Subašići-Mešići” ne želeći da rizikuju eventualne povrede igrača predala treće mjesto ekipi “Vihorčana” koji su se na ovom turniru pokazali kao vrlo jaka i kvalitetna ekipa.

U utakmici za prvo mjesto susrele su se ekipe “Potočana” i “Magacinera”, a ekipa “Magacinera” je rezultatom 5:0 sasvim zasluženo zauzela prvo mjesto i po četvrti put osvojili naslov pobjednika Turnira mahala Jelah.

Poslije odigranih utakmica prešlo se i na najvažniji dio turnira a to je druženje svih mahala uz odličnu organizaciju turnira i zaista kvalitetnu svirku Envera Hujdura Henesa koji je zajedno sa veselim Jelašanima napravio prelijepu atmosferu koja će se prepričavati do narednog turnira.

Mahale učesnici ovogodišnjeg turnira:

Jelah polje, Vihorčani, Centar, Mračaj, Magacineri, Jevadžije, Ciglanari, Usorani, Vukovo, Potočani, Subašići-Mešići, Raskršćani, Rosulje, Cerovac.

fkborac.jelah.ba/jelah.info

1 komentar

  1. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

Comments are closed.