11.2 C
Tešanj
Subota, 1 Aprila, 2023
spot_img

Magacineri po četvrti put pobjednici Turnira mahala Jelah

U nedjelju (07.07.) pred velikim brojem učesnika i posjetioca održan je Turnir Mahala u sklopu kulturno sportske manifestacije “Jelaško ljeto 2013” čiji je organizator Mjesna zajednica Jelah.

 

Pobjednici turnira je mahala “Magacineri” i ovo je njihov četvrti trijumf na ovom turniru po čemu su apsolutni rekorderi.

Na turniru je učestvovalo 14 mahala koji su bili podijeljeni u dvije grupe a pobjednici grupa su igrali finale, dok su drugoplasirane ekipe odlučivale o trećoj poziciji.

U ekipama nisu smjeli učestvovati igrači mlađi od 30 godina niti aktivni igrači, tako da smo mogli uživati u odličnim i borbenim utakmicama igrača sa malo većim “trbušnim mišićima”, i slabijim plućnim kapacitetom, i vrlo često smo imali utisak da se utakmice igraju na velikoj nadmorskoj visini i sa vrlo malim postotkom kiseonika u zraku, ali ipak ni to nije spriječilo da vidimo nekoliko veoma dobrih i zanimljivih utakmica.

Ipak kvalitet ekipa je odlučio broj bivših igrača u mahali, tako da smo najbolje utakmice i vidjeli upravo od bivših igrača Borca i drugih lokalnih klubova kod kojih se i danas može primjetiti ona iskra borbenosti i želje za pobjedom, ali i kvalitet i sposobnost igrača.

Grupni dio odigravanja turnira je protekao u veoma lijepom vremenu, ali prije odigravanja utakmice za treće mjesto na stadion se sručio veliki pljusak zbog kojeg je ekipa “Subašići-Mešići” ne želeći da rizikuju eventualne povrede igrača predala treće mjesto ekipi “Vihorčana” koji su se na ovom turniru pokazali kao vrlo jaka i kvalitetna ekipa.

U utakmici za prvo mjesto susrele su se ekipe “Potočana” i “Magacinera”, a ekipa “Magacinera” je rezultatom 5:0 sasvim zasluženo zauzela prvo mjesto i po četvrti put osvojili naslov pobjednika Turnira mahala Jelah.

Poslije odigranih utakmica prešlo se i na najvažniji dio turnira a to je druženje svih mahala uz odličnu organizaciju turnira i zaista kvalitetnu svirku Envera Hujdura Henesa koji je zajedno sa veselim Jelašanima napravio prelijepu atmosferu koja će se prepričavati do narednog turnira.

Mahale učesnici ovogodišnjeg turnira:

Jelah polje, Vihorčani, Centar, Mračaj, Magacineri, Jevadžije, Ciglanari, Usorani, Vukovo, Potočani, Subašići-Mešići, Raskršćani, Rosulje, Cerovac.

fkborac.jelah.ba/jelah.info

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,549FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti