18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Maglaj: U rutinskoj kontroli policija pronasla veću kolicinu droge

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su dana 28.08.2021. godine, u 01,10 sati, u ulici 1. mart, u Maglaju, izvršili legitimisanje i pregled lica D.S., rođenog 2001. godine, iz Maglaja, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tačnije, izvršenim pregledom pronađeno je i oduzeto sljedeće:

· 140 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamini (speed), upakovane u 16 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za daljnju prodaju.

· 140 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovane u 18 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za daljnju prodaju,

 60 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pregleda lice D.S. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti