9.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Mala Bosanka Fatma (5) skupljala novac za ljetovanje: Sve pare dala za djecu u Turskoj i Siriji

Nakon potresa koji su u ponedjeljak ujutro pogodili područja Turske i Sirije, zabilježene su velike žrtve i još veći broj onih koji se vode nestalima i za kojima se još uvijek traga, dok su hiljade ljudi ostali bez domova.

Veliki broj mališana ostalo je bez svojih najmilijih, ali i stvari, igračaka te snova koji su uništeni za samo nekoliko.

Da Bosna i Hercegovina ima djecu velikog srca čiji roditelji itekako znaju šta je neimaština, ali i humanitarna pomoć, dokaz je i petogodišnja Fatma iz Sarajeva koja je svojim činom rasplakala mnoge piše Crna-Hronika.

“Fatma je željela da ode na ljetovanje u Tursku, kupili su joj kasicu te je počela skupljati pare. Slušajući priče o katastrofi koja je zadesila djecu u Turskoj i Siriji odlučila je svoju ušteđevinu i svoje bajramluke podijeliti sa djecom kojoj je to više potrebno.

Njeni roditelji su kontaktirali humanitarnu organizaciju Pomozi.ba i obavijestili o njenoj donaciji. Ova petogodišnja djevojčica skupila je 390,40KM i njeni novčići će ipak završiti u Turskoj, ali sa mnogo boljom namjenom.” – izjavili su roditelji malene djevojčice.

Izvor: bosnainfo.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti