20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Maloljetnik uhapšen u Doboju zbog upravljenja vozilom pod uticajem droga i posjedovanja oružja

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 27.06.2024. godine, oko 00,10 časova lišili su slobode jedno maloljetno lice, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga.

Izvršenim testiranjem navedenog lica na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno ja da je isto pozitivno na opojnu drogu „amfetamin  i „THC“.

Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog vozila marke „VW Pasat” kojim je prije sticanja prava na upravljanje, upravljalo navedeno maloljetno lice prilikom čega su kod istog pronašli i oduzeli: digitalnu vagu za precizno mjerenje, tri vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „amfetamin, jednu kutiju sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, plinski pištolj sa pripadajućom municijom, teleskopsku palicu, dva noža i tzv. „bokser“.

Navedeno maloljetno lice je procesuirano u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srspke i odredbama koje se odnose na postupanje sa maloljetnicima u prekršajnom postupku.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti