17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Manekenka Vanesa Zizo iz Tešnja na listama najljepših žena u BiH: Nikada sebi ne postavljam granice

Manekenka Vanesa Zizo često se nalazi na listama najljepših žena u Bosni i Hercegovini. Ova ljepotica iz Tešnja do sada je najviše radila kao model u Turskoj, a brojni modni angažmani nisu utjecali na njen studij Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Zizo je za “Avaz” ispričala kako je ušla u svijet modelinga te s kojim izazovima se suočila na tom putu.

Prave vrijednosti

– Kada nemam poslovne obaveze, najviše vremena provodim u rodnom gradu, jer kao što znamo zbog situacije s koronavirusom na većini fakulteta nastava se odvija online.

Za sebe mogu reći da sam neko ko je pozitivan i istrajan u svojim odlukama, nikada sebi ne postavljam granice i smatram da ne treba da ih imamo nego da uvijek idemo naprijed, učimo na svojim greškama i sačuvamo vjeru u teškim danima. Ono što ne volim je nekultura i primitivizam koji je u našoj državi, nažalost, veoma čest. Cijenim prave vrijednosti u životu, vrijeme me je naučilo sta su prioriteti, a porodica, ljubav i pravi prijatelji su uvijek na prvom mjestu.

Kako ste ušli u svijet modelinga?

– Uvijek sam bila znatiželjno dijete, spremno da istražuje i okuša sreću na različitim poljima. Redovno sam pratila kako naše tako i svjetske modele na društvenim mrežama, ali moja karijera je počela neplanirano. Preko internet stranice sam se prijavila na kasting za modele koji će raditi revije na “Fashion Weeku” u Sarajevu te ubrzo dobila poziv za isti.

Postoji li neki brend za koji biste posebno voljeli raditi?

– Lično više volim da radim revije, a posebna želja mi je da prošetam pistom za italijansku modnu kuću “Versace”.

opširnije na : avaz.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti