10.4 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
spot_img

Manifestacija Plavi krug u Tešnju

Savez udruženja/udruga dijabetičara Federacije Bosne i Hercegovine organizovao je manifestaciju pod nazivom Plavi krug. Domaćin manifestacije je bilo Društvo za borbu protiv dijabetesa Sugar Tešanj.

Skupu su prisustvovali predsjednici udruženja Federacije Bosne i Hercegovine, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja ZE-DO kantona Senaid Begić, dr Midhat Mujić i predsjednik Saveza Nermin Kotorić, načelnik mr. Suad Huskić koji su se i obratili skupu. Tema je bila organizacija i komunikacija društava sa predstavnicim vlasti (direktor Begić je udruženja nazvao partnerima). Begić je takođe napomenuo da je u planu budžeta ZE-DO kantona za iduću godinu predviđeno da svaki korisnik insulina dobije godišnje 120 mjernih traka bez nadoknade. Na esencijalnoj listi se uvode i novi lijekovi koji se pojave na tržištu.

U okviru pripreme za 14. novembar Svjetski dan borbe protiv dijabetesa podjeljeni su predstavnicima udruženja glukometri, trakice, plakate i drugi promotivni materijal.

Društvo za borbu protiv diabetesa Šugar Tešanj osnovano je 21.12. 2001.godine sa kontinuiranim radom do danas. Naglašena je i podrška Općine i Općinskog načelnika ovom udruženju.

Ove godine, u povodu obilježavanja 14.11.Svjetskog dana borbe protiv diabetesa, po prvi puta Savez udruženja/udruga dijabetičara FBiH organizuje zajedničku manifestaciju i jedinstveno obilježavanje ovog dana.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti