26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

MANN+HUMMEL: Dogovoreno povećanje satnice, povećanje dodataka, 13. plata, bajramluci, regresi…

Predsjednik sindikata Muhamed Bašić i direktor firme Mann Hummel Tešanj Mahmut Galijašević upravo su potpisali novi Kolektivni ugovor za 2021. godinu, kojim su definisana sva materijalna i druga prava za skoro 700 radnika ove firme.

Kolektivnim ugovorom je pored ostalog dogovoreno povećanje satnice, povećanje dodatka na plaću za rad u turnusu sa 2% na 6%, isplata 13. plate do kraja maja 2021. godine, isplata regresa, bajramluka i dr.

Također, što je jako važno, na osnovu iskazane potrebe dogovoren je i angažman određenog broja „uskakivača“ za posebno teška radna mjesta, i povećanje koeficijenata za određena radna mjesta.

Kolektivni ugovor će važiti od 01.01.2021. godine do 31.12.2021. godine.

U vremenu kada zbog posljedica pandemije korona virusa svaki dan svjedočimo brojnim problemima, kašnjenju ili smanjenju plata, otkazima ugovora o radu, ovakvi primjeri vraćaju osmjeh na lice.

Iskrene čestitke pregovaračkim timovima Sindikata i Uprave Mann Hummel Tešanj na postignutom dogovoru i novom kolektivnom ugovoru, koji je kruna uspješne saradnje i krupan korak u pravcu postizanja zadovoljstva vrijednih radnika ove firme, koji su njeno najveće bogatstvo.

Puno sreće i uspjeha u budućem radu!

ZADOVOLJAN RADNIK = DOBAR RADNIK = USPJEŠAN POSLODAVAC

Povezane vijesti

Najnovije vijesti