15.6 C
Tešanj
Petak, 1 Decembra, 2023

Marinela i Nikolina iz općine Usora naparavile fb grupu za pomoć napuštenim i neželjenim životinjama

Psima nije mjesto na ulici, ali je razlog što su oni tu upravo neodgovornost čovjeka. Nema sumnje da život bez ljudske brige i nadzora predstavlja najveći rizik upravo za same pse.

Okrutni uslovi života na ulici mogu utjecati na zdravlje i ponašanje ovih pasa. Ipak, često smo iznenađeni kako se veliki broj njih zapravo inteligentno snalazi, i dalje otvoreno pokazuje naklonost prema čovjeku.

Zato je humanost ne samo zakonski imperativ, nego i društvena odgovornost.

Marinela i Nikolina iz općine Usora su uradile lijep humani gest i došle  na ideju kako smanjiti broj pasa lutalica na području Usore, Jelaha i Tešnja.

One su napravile grupu na facebooku u cilju da se, što je više moguće, smanji broj lutalica na našem području. Vjeruju i nadaju se da ima još uvijek dobrih ljudi koji bi udomili napuštenu životinju koja nije ostavljena na cesti svojom krivicom, pa tako nema potrebe da se na njima iživljavamo kada ih vidimo.
Kako kažu za Jelahinfo: „Isto tako grupa je napravljena i za ljude koji su u potrazi za ljubimcima pa imaju mogućnost vidjeti ako neko objavi baš ono što ta osoba želi a i za one koji imaju životinje koje žele nekome pokloniti. Također može se javljati u grupi gdje se nalaze napuštene životinje pa da barem ih se ode nahraniti, uvijek će se netko naći u blizini i ostaviti nešto.
Nemamo nijednu grupu sličnu ovoj a svjesni smo kakvo je stanje na području Usore i Tešnja pa tako grupa nije napravljena iz nikakve lične koristi jer realno ni nemamo je nego samo iz ljubavi prema životinjama. „

Budite dio ove grupe.

https://www.facebook.com/groups/557783846373023/?ref=share&mibextid=S66gvF

Povezane vijesti

Najnovije vijesti