17.2 C
Tešanj
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Maturalno putovanje u Španjolsku

Konačno je došao i taj , dugo iščekivani dan , dan našeg polaska na maturalno putovanje u Španjolsku. Uzbuđeni i nestrpljivi , 11.09.2015. godine , krenuli smo put Francuske , točnije Cannesa. Prije dolaska u Cannes , posjetili smo Milano i uživali u toj italijanskoj metropoli. Iako nas je čekao dug put , nenaspavani , i dalje smo bili veseli i nasmijani, ni ne sluteći kakva nas nezaboravna pustolovina čeka.Uz dobru atmosferu , izobilje smijeha i šali , stigli smo u Cannes, prekrasan grad poznat po filmskom festivalu , koji se u njemu održava svake godine.

Nakon Cannesa posjetili smo čuvenu parfimeriju „ Galimard “ i uživali u mirisima najboljih svjetskih parfema.

Slijedeća destinacija je bila Nica , prelijepi grad na obali Francuske. Nismo dopustili da nas loše vrijeme spriječi u obilasku grada. Nastavili smo svoje putovanje .Stigli smo u kneževinu Monaco. Oduševili smo se obilazeći tu , iako malu , prekrasnu i luksuznu državu.Krenuli smo prema Španjolskoj. Unatoč umoru i neprospavanoj noći , bili smo oduševljeni kad smo stigli u Lloret de Mar, gradić koji će u narednih nekoliko dana postati naš drugi dom. Od ponuđenih izleta i raznih sadržaja , svatko od nas je odabrao u čemu će uživati , na koje će izlete ići. Odmah po dolasku u Lloret de Mar , na rasporedu je bio izlet u Catamaran , gdje smo uživali u druženju , kupanju i domaćoj glazbi.Na večer smo posjetili čuvani discoTropics , gdje smo stvorili nova prijateljstva , i iz njega ponijeli mnoštvo lijepih uspomena. Disco smo posjećivali svaku večer , a preko dana smo uživali u kupanju i raznim sadržajima. Posjetili smo čuveni zabavni park „ Port Aventura “ i cijeli dan uživali u njegovim atrakcijama. Četvrti dan našeg boravka u Španjolskoj krenuli smo u posjet Barceloni, jednom od najljepših gradova Španjolske .Obišli smo njezine brojne znamenitosti , a najviše nas se dojmila katedrala „ Sagrada Familia “ , te stadion FC Barcelona „Camp Nou “.Nakon pet nezaboravnih dana , punih zabave , radosti i druženja , došao je i dan povratka.

Puni prelijepih utisaka , krenuli smo prema Italiji.Posjetili smo gradove Padovu i Veronu , te stigli u gradić Lido diJesolo . Vrijeme provedeno tu smo iskoristili za kupanje i uživanje u prekrasnoj pješčanoj plaži. Tu smo i prespavali. Slijedeći dan posjetili smo Veneciju , gradić na vodi , jedan od najljepših gradova Italije . Nakon obilaska grada , krenuli smo kući .Oduševljeni i fascinirani svime što smo doživjeli na ovom putovanju , poželjeli smo ostati bar još jedan dana.


12270098_10205235878356620_1263660368_n


Ovo je bio prelijep doživljaj i jedno veliko iskustvo.Sve će proći , uspomene i sjećanja ostaju zauvijek.

Pri ulasku u našu lijepu Bosnu i Hercegovinu , srce nam je ponovno zaigralo.

Izvor: MSŠ Stjepan Radić Žabljak

Povezane vijesti

Najnovije vijesti