21.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Matuzici: Tridesetogodišnjak poginuo za volanom Škode

U nedjelju sat i po iza pola noćina magistralnom putu M-4 Doboj – Teslić u naseljenom mjestu Matuzići dogodila se stravična saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

U nesreći je učestvovalo najmanje pet vozila.

Prema izjavama očevidaca do nesreće je došlo tako što je vozilo marke škoda octavia reg.oznaka M76-T-123 sa kojom je upravljao S.S.(1986) iz Matuzića, krećući se u pravcu Doboja na punoj liniji preticalo dva vozila ispred sebe, vozila marke passat reg .oznaka 035-J-946 i audi 80 reg.oznaka K06-J-593.

U momentu preticanja iz suprotnog smjera u punoj brzini pristizalo je vozilo audi sa ugašenim svjetlima pretičući teretni kamion marke mercedes reg. oznaka M-58-M-855 sa prikolicom reg.oznaka M-85-J-949 vlasništvo firme TrendTex iz Doboj Juga.

Izbjegavajući direktan kontakt sa audijem bez svjetala, škoda octavia se u brzini pomjerila u desnu stranu, prednjim desnim točkom udarila u ivičnjak,te se odbila pod prikolicu pomenutog kamiona.

Usljed siline udara,iz škode octavije je ispao motor, a školjku vozila u je kamionska prikolica vukla blizu 50 metara, nakon čega je kamion sletio sa ceste i zaustavio se, jer se prikolica bu tom trenutku prevrnula. Na licu mjesta život je izgubio vozač octavije S. S.
U istom trenutku u rejonu nesreće došlo je do kontakta vozila audi 80 reg.oznaka K06-J-593 i passata reg.oznaka 035-J-946 koja su se kretala u pravcu Doboja.

Na oba vozila nastala je materijalna šteta,na sreću bez povređenih učesnika.
Mjesto udesa je izgledalo stravično. Ljekar mrtvozornik je konstatovao smrt, a intervenisali su i vatrogasci.
Do slanja ovog priloga nismo mogli dobiti informaciju o vozilu audiju sa ugašenim svjetlima koje se, kako su nam rekli očevici udaljilo prema Tešanjci, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu u Matuzićima.

Dionica ovog puta usljed uviđaja bila je zatvorena do jutarnjih sati, pa se saobraćaj odvijao alternativnim pravcima.

Oslobođenje.ba/foto: Miralem Begic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti