32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Medicinska sestra Dževada porodila trudnicu u vozilu Hitne pomoći

Medicinska sestra Dževada u noći sa srijede na četvrtak oko 00.15 sati u sanitetu Hitne pomoći je porodila trudnicu iz Busovače koja je rodila zdravu bebu.

U domu zdravlja je nakon ponoći stigla trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila.

S obzirom na to da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, uspješno je obavila porod dvadesetogodišnje majke.

U razgovoru za lokalni portal Busovacki.ba Dževada je kazala kako je porod u kolima hitne medicinske pomoći puno teži, ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku kada je ustanovila da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke je uputila porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

” Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju mlada je majka da sve dam od sebe. Imala sam porodilja i više u toku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima HMP. Naravno puno je lakše u uslovima da radite, jer puno su teži uslovi u HMP. Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete”, kazala je ona.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti