Medin Zukanović dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu

Medin Zukanović dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu

630
0
PODIJELI

Medin Zukanović svršeni student prvog ciklusa studija na Mašinskog fakulteta u Sarajevu je dobitnik Zlatne značke Univerziteta Sarajevo. Rođen je 28.7.1998. godine u Zenici od oca Elvisa Zukanovića i majke Mersihe Hadžić-Huskić.

Osnovnu školu Rešad Kadić u Džemilić Planjama zavaršio je, 2013. godine, a Behram-begovu medresu u Tuzli 2017.godine.

Trenutno je na Međunarodnom programu master studiju (2020-2022) na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, Finskoj i Njemačkoj u trajanju od dvije godine (četiri semestra), gdje će jedan semester (ovaj tekući) provesti u Sarajevu, drugi semestar u Finskoj (Laappeenranta-LahtiUniversity of Technology LUT), treći semester u Njemačkoj (Freiberg University of Mining and Technology). U Finsku ide početkom januara 2021. godine, a u Njemačku krajem septembra. Četvrti semester radi master (magistarski) rad.

Prosjek ocjena na prvom ciklusu studija za koji je dobio zlatnu značku je 9,69.

Tokom svog obrazovanja Medin je dobio niz priznanja. Bio je superodličan učenik u osnovnoj i srednjoj školi. Učestvovao je na raznim takmičenja u osnovnoj školi. Osvojio je drugo mjesto na Kantonalnom takmičenju srednjih škola Tuzlanskog kantona iz fizike iz oblasti optike, atomske i nuklearne fizike. Dobitnik je priznanja “AkademikVlatko Določek” za ostvarene rezultate u naučnoj oblasti mehanike. Govori engleski jezik.

Dok je išao u osnovnu školu bio je član Odreda izviđača Crni vrh Tešanj u četi Crni dijamanti Džemilić Planje.

Husein Galijasevic

NEMA KOMENTARA