14.2 C
Tešanj
Četvrtak, 23 Maja, 2024

Mercator i Vispak u projektu 100% domaće

Kompanija Vispak, članica AS Group iz Tešnja, danas je ugostila predstavnike rukovodstva Mercatora BH, i s ponosom predstavila proizvodne pogone u kojima nastaje nadaleko čuvena Zlatna džezva.
Prilikom obilaska proizvodnih pogona Vispaka iz Visokog i domaćini su na licu mjesta imali priliku da predstave impresivne rezultate ove kompanije, koja danas izvozi u 22 zemlje svijeta, na četiri kontinenta, visoko-kvalitetne proizvode čiji kvalitet potvrđuju certifikati za sigurnost hrane i upravljanje kvalitetom: ISO 9001:2008, HACCP i HALAL.
/ Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti naše dugogodišnje poslovne partnere i upoznati ih sa proizvodnim pogonima u kojima nastaje preko 200 različitih proizvoda. Mnogi od njih su svoje mjesto već odavno pronašli na policama Mercatora BH, a 10. juna 2014. naš prvi šleper sa popularnim brendom Zlatna džezva u ograničenoj seriji sa ambalažom “Pit’ ćemo mi nju ako Bog da i u Brazilu” je stigao u Sloveniju i time je naša saradnja dobila i regionalni karakter“, kazao je zamjenik direktora Vispak d.d. Mugdim Imamović.
U decembru 2010. godine Vispak je postao sastavnim dijelom AS GROUP iz Tešnja i danas zapošljava 152 radnika, od kojih je njih 40 sa visokom stručnom spremom.
Edin Ibrahimović, pomoćnik direktor društva Mercator BH je istakao da Mercator BH gotovo da ne može zamisliti svoje police bez proizvoda Vispak, koji već dugo vremena u potpunosti ispunjavaju zahtijeve Mercatorovih kupaca vrhunskim kvalitetom koji prati i izvrstan okus njihovih proizvoda. – Projekat 100% domaće je idealna prilika da u ponudu uključimo bogat asortiman Vispak proizvoda po povoljnijim cijenama i priredimo pravi slatki užitak naših kupcima uz neizbježnu kafu koja osvaja ljubitelje i van granica naše zemlje. Posebno zadovoljstvo je što smo uspjeli da u Zlatnoj džezvi uživaju kupci Mercatora i u Sloveniji”, naglasio je Ibrahimović.
Na policama Mercator BH i DP marketa, u periodu od 11.06.-01.07.2014. u ponudi će bogat asortiman proizvoda poput čokolade, šlag krema, pudinga i kafe uz popust na cijene do 19%.
Potvrda Vispak kompetentnosti za pravu bosansku kafu i bosansku kuhinju su svakako brandovi Zlatna džezva, Bosnia kafa, Begova čorba, Sarajevska čorba tarhana, Tajna, a tu su i Stampi, Espresso, Tiru – Liru, Laganini, itd.

Indikator.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti