20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Meteorolozi objavili prognozu za naredne dvije sedmice: Kada bi opet moglo biti kiše

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 18. jula ove godine.

Kako navode, u dane vikenda u Bosni i Hercegovini izgledno je pretežno sunčano vrijeme. U centralnim dijelovima zemlje zadržaće se jutarnja svježina, a preko dana toplije s temperaturama zraka iznad trideset stepeni. Početkom naredne sedmice vedro i još toplije.

U srijedu (10. jula) u poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi, a od četvrtka i dalje sunčano sa temperaturama iznad prosjeka uz rijetke pljuskove u centralnim i sjevernim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka u varirat će između 11°C i 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 27°C i 32°C, na jugu do 34°C. Početkom sljedeće sedmice maksimalne temperature do 36°C.

U periodu od 13. do 18 jula preovladaveće pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Povremeno može biti mjestimične kiše u obliku kraćeg pljuska. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 24°C do 30°C, jugu zemlje do 33°C.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti