7.2 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

MI ŽELIMO I MOŽEMO ZAJEDNO

Grupa učenika i profesora iz Mješovite srednje škole Stjepana Radića, gimnazije „Musa Ćazim Ćatić“ Tešanj i gimnazije „Jovan Dučić“ Doboj u okviru implementacije projekta „Mi želimo i možemo zajedno“, organizuje niz aktivnosti koje će se realizovati 24. ožujka/marta 2017. godine (petak) u prostorijama Mješovite srednje škole Stjepana Radića, Žabljak – Usora.

Za sve učesnike i učesnice, profesori iz navedenih škola učesnica u projektu će organizovati niz edukativnih radionica. Na ovaj način, učenici i učenice će imati priliku da međusobno razmjene iskustva, stavove i gledišta. Uz pomoć profesora društvenih predmeta, učenici će steći vještine kako da prevaziđu nacionalne, kulturološke i etničke razlike.

Cilj realizacije radionica i predavanja jeste da mladi učesnici nauče o važnosti i razumijevanju različitosti.

Nakon edukativnih radionica, biće organizovan zajednički obilazak znamenitosti Doboja, Usore i Tešnja.

Učesnici u realizaciji aktivnosti će biti 30 učenika 3. i 4. razreda iz Doboja, Tešnja i Usore, kao i desetak profesora.

Dnevni red aktivnosti vam dostavljamo u dodatku.

Projekat „Mi želimo i možemo zajedno“ je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Izvor: MSŠ Stjepan Radić Žabljak

Povezane vijesti

Najnovije vijesti