12.9 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Milica završila fakultet pa se vratila na selo da gradi porodicu i posao: Muž i ona napravili PRAVI RAJ

Kada je završila fakultet Milica nije imala želju da poput mnogih njenih vršnjakinja ostane u velikom gradu.

Ljubav prema prirodi i Bojanu vratila ju je na selo, gdje su svili svoje porodično gnijezdo.

Na imanju predaka u selu Varnice podno Ostrvice Antonijevići složno rade i grade, ali i pokazuju da se veoma lijepo i kvalitetno može živjeti na selu. Sposobni i inovativni odlučili su da se bave seoskim turizmom i to već par godina rade uspješno.

– U ovom kraju Srbije, Bog nije štedeo na prirodnoj lepoti i to ne mogu da zamene sive ulice i svetla grada. Bojan i ja gajimo istu ljubav prema prirodi i selu i za nas nije bilo dileme gde ćemo nastaviti svoj život. Uz mnogo truda i zalaganja počeli smo da se bavimo seoskim turizmom. Renovirali smo staru kuću iz 1902. godine i od nje napravili etno objekat, kojim su gosti zaista oduševljeni. Jer, kad dođu kod nas zaista odmore i telo i dušu u seoskom ambijentu, rekla je za RINU Milica.

Oslonjeni na sopstvene snage, Milica i Bojan, zajednički – kamen po kamen grade svoju porodicu, ali i svoj posao. Ništa im nije teško, a njihov trud pepoznali su gosti iz svih dijelova Srbije, ali i regiona.

– Naše selo odlično je pozicionirano i ima veliki turistički potencijal. Ostrvica koja se nalazi u neposrednoj blizini veoma je atraktivna i privlači sve više ljubitelja prirode. Svaki gost koji je došao jednom, uvek se vraća. U Varnicama je lepo i leti i zimi, pa se nadamo da će u budućnosti turistička sezona trajati 365 dana u godini. Naši gosti koji su iz Beograda dolazili kod nas, toliko im se svidelo da su posle i samo kupili kuću u našem selu i žele tu da žive, kaže Milica.

Za naredne godine, kako kažu, imaju velike planove, žele da prošire svoje smještajne kapacitete kako bi njihovo domaćinstvo moglo da primi još gostiju. Uz osmijeh i veliku volju, nadaju se da uspjeh neće izostati.

– Mi živimo ovde, tu je naša kuća i tu raste naša kćerka. Sve to najbolje iz ovog kraja želimo da prenesemo i našim gostima koji dođu. Radimo ovaj posao punog srca, iako nekada nije lako, nema odustajanja i sledećih godina želimo da proširimo naše etno domaćinstvo, rekla je Milica.

Varnice odlikuje izuzetno čist vazduh, prirodna izvorišta vode, raznolikost pejzaža, domaća hrana. Selo je na samo 90 kilometara udaljeno od Beograda i pravi je prirodni raj. Uz volju ovih mladih ljudi, u narednim godinama moglo bi se naći ucrtano na turističkoj mapi Srbije, prenosi Bosna Info.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti