13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Ministar u Vladi ZDK obišao koncesionare vode u Tešnju i Olovu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK Bojan Bošnjak obišao je firme na području Olova i Tešnja sa kojima Vlada Kantona ima potpisane koncesione ugovore o korištenju vodnih potencijala.

Tako je u Tešnju obišao koncesionare: „Tešanjska vrela“ d.o.o., Prirodni kiseljak-Princess“ d.o.o. ,IRIŠKIĆ“ d.o.o. „ AZ-EN Petrol“ ,„CELVIK-Kiseljak i „ZEMA“ d.o.o. Ministar Bošnjak razgovarao je sa vlasnicima ovih preduzeća o trenutnom stanju i načinu poslovanja ovih privrednih društava koje se uglavnom bave flaširanjem vode. Pored toga, razgovarano je i o dinamici izvršenja ugovornih obaveza između ovih preduzeća i Vlade Kantona odnosno resornog kantonalnog ministarstva, posebno kad su u pitanju koncesione naknade.

Ministar Bošnjak upozorio je koncesionare da su dužni redovno izmirivati svoje obaveze, a za dugovanja iz ranijeg perioda za koja su utuženi dogovoreno je da predlože sporazumno sudsko poravnanje, kako ne bi došlo do raskida koncesionih ugovora.

To nije cilju niti ovim privrednim društvima, ali ni Vladi Kantona koja ima za cilj da održi postojeća i stvori uvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti