18.8 C
Tešanj
Subota, 3 Juna, 2023

Mirnesa neće u zatvor na dulje od 3 god. Nije važno koliko je ukradeno, nego kako je ukrala novac

Advokat Mirnese koja je uhapšena u zračnoj luci u Stuttgartu nakon što je ukrala više od milion eura ističe da se pri određivanju kazne najprije razmatra o kojoj se vrsti krađe radi. Pretpostavlja da za djelo dobiti do 3 godine zatvora.

O visini kazne koju bi Mirnesa (42), koja je od tvrtke za koju je radila ukrala više od milion eura, a uhapšena je u zračnoj luci u Stuttgartu nakon što je preko svog odvjetnika obavijestila je njemačke vlasti da se želi predati, još uvijek se nagađa.

Njen odvjetnik Edin Koca istaknuo da je se radi o običnoj krađi.

Vrsta kazne ne ovisi o tome koliko je ukrala, već koji je tip krađe u pitanju. Postoji obična i teška krađa. Gleda se je li to napravila da bi sebe uzdržavala, ali to se nikada neće moći dokazati – rekao je i istaknuo kako za samu kvalifikaciju kazne nije važan iznos koji je ukraden.

Koca dalje objašnjava:

Ako novac nije bio zaključan, odnosno ako je ona imala pristup i uzela ga, za to će dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. Teška krađa se kažnjava sa do deset godina zatvora, dok ako se radi o organiziranoj krađi slijedi kazna od 15 godina zatvora. Ali koliko ja znam, takvo nešto se još nikada nije dokazalo u Njemačkoj.

Dodaje i kako vjeruje da zatvorska kazna, ako novac ne vrati, neće biti duža od 3 godine.

Također smatra da njemačko pravosuđe ima štošta predbaciti i tvrtki za koju je radila:

Ako je tvrtka dozvolila da ona sama bude s tolikim novcem, onda će se i to gledati, jer u takvim slučajevima uvijek mora dvoje biti prisutno.”

Podsjetimo, Mirnesa je od tvrtke za koju je radila ukrala više od milion eura. Za njom je raspisana potjernica i nagrada od 37.500 eura. Njemačke je vlasti preko svog odvjetnika obavijestila da se želi predati nakon čega su je istražitelji i savezna policija, koji su za njom tragali nekoliko mjeseci, uhapsili u zračnoj luci u Stuttgartu, prenosi hayat.

 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,104FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti