18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Miroslav Ćiro Blažević: Polako odlazim s ovoga svijeta, dođe mi da se zatvorim i plačem

Miroslav Ćiro Blažević koji se bori s karcinomom, za obratio se svojim prijateljima na društvenim mrežama te se osvrnuo na prolaznost života.

Legendarni nogometni trener na Facebooku se požalio da se bori s brojnim zdravstvenim problemima, istakavši kako “polako odlazi s ovog svijeta”.

“Andrićevi ‘Znakovi kraj puta’ možda nije baš idealna knjiga za ponijeti na plažu, pogotovo ako vam plaža nije blizu (knjiga ima preko 600 stranica), ali svakako je vrijedi pročitati još ovo ljeto. Odmah nakon one Mitrovićeve koju sam sinoć preporučio… Borim se, naime, s permanentnom mišlju da je moje vrijeme prošlo i da polako odlazim s ovoga svijeta. Moji prijatelji, igrači iz moje generacije, svi su oni već odavno sahranjeni. Samo sam ja živ. Život je kratak, kaže to i Andrić u ovoj velikoj knjizi, a ja sam se – kada gledam ovako unatrag, na što me ova knjiga konstantno tjera – napatio i previše”, istakao je.

On je istakao kako ga život nije mazio te je naglasio da je to sve trebalo preživjeti.

“Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo. Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći. U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo. Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja…”, naveo je.

Ćiro je potom iskazao žal zbog toga što je njegova majka umrla prije njegove slave.

izvor: klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti