16.4 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Mještani naselja oko Tešnja u strahu, pitaju se tko je sljedeći tko bi mogao biti ubijen

Mještani Šija, Ševarlija, Potočana, Pridjela, Mravića i Matuzića, te brojni poznanici i prijatelji, radne kolege, komšije i rodbina oprostili su se od Nusreta Mehinovića (1955), poštara koji je svirepo ubijen u noći između srijede i četvrtka u iznajmljenoj kući u Šijama u kojoj je sam živio.

Ubijen je, kao što je poznato, hladnim oružjem, a koristoljublje kao motiv je isključeno, jer ubica nije odnio novac.
Dženaza-namaz je klanjao mjesni imam džemata Ševarlije – Potočani Rašid ef. Babić, koji je poznavao ubijenog i nije mogao sakriti gorčinu.
Na dženazi muk, bol i tuga, mještani i Nusretove kolege poštari iz Matuzića, Maglaja, Tešnja, Doboj-Istoka u šoku i nevjerici, pogotovo nakon saznanja da je ubica Mehinoviću nanio veliki broj povreda, 30-ak čak.
Suze u očima Nusretovog oca hadžije Saliha, kojem je ovo peta dženaza koju klanja najmilijima – u ratu mu je umrla supruga, poginula su mu dva sina, a jedna kćerka je nestala. Kažu, otkako je čuo za ubistvo sina Nusreta, niti jede, niti spava. Zbunjeno je gledao prisutne i jedva pružao ruku kada su mu prilazili da izraze saučešće. Slično je bilo i sa Nusretovim bratom Miralemom, koji ga je spustio u mezar.
U tom trenutku iznad groblja u Ševarlijama naoblačilo se i palo malo kiše, pa su mnogi rekli da je i nebo zaplakalo za rahmetli Nusretom. I njegov najbolji prijatelj, sa kojim je proveo djetinjstvo i mladost, te se kroz sport dugo godina družio, Samil Mujić položio je cvijeće bez riječi. Ostao je bez komentara i zbunjen, kao i mnogi koji su poznavali Nusreta, a koji su zbunjeni, pa čak i u strahu. Pitaju se, ako se ubica ne otkrije ubrzo, ko je sljedeći.
Većina onih sa kojima smo razgovarali vjeruje da je motiv ovako brutalnog ubistva, ipak, moralo biti koristoljublje, jer znajući Nusreta, ništa drugo, smatraju, nije moglo biti razlog.
Istragu ubistva, kao što je poznato, vodi zeničko Kantonalno tužilaštvo, a u potragu za ubicom uključeni su i specijalci.
– Vrše se brojne istražne radnje, pretresaju određene lokacije, ali još niko nije osumnjičen, niti priveden, kazao nam je jučer Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva ZDK-a.

Kako “Avaz” saznaje, jedna mještanka Šija je u subotu u šumici u blizini kuće gdje se desilo ubistvo pronašla malu motiku kojom je najvjerovatnije počinjeno ubistvo, te čarapu kojom se ubica vjerovatno maskirao u trenutku izvršenja zločina.

 

Oslobođenje/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti