3.8 C
Tešanj
Subota, 20 Aprila, 2024

Mladi dizajner iz Tešnja Alen Plančić na 36 NIVEA BH FW SARAJEVO

Mladi dizajner Alen Plančić iz Tešnja, student četvrte godine modnog dizajna na Tehničkom fakultetu u Bihaću, je učesnik natječaja za mlade dizajnere „Perwoll New Generation 2016” koji će se održati u sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo od 02.04.- 05.04.2016 na dvije nove lokacije Porsche Sarajevo salon Audi i Zemaljski Muzej Sarajevo.

Alen Plančić iz Tešnja, o sebi i svojoj ljubavi prema modi kaže: „Student sam četvrte godine modnog dizajna na Tehničkom fakultetu u Bihaću. Ljubav prema modi se razvila kroz sami posao koji sam radio ranije, a bio je vezan za odjevnu industriju i njenu proizvodnju, te sam odlučio usavršiti i dopuniti znanje iz ove oblasti. Tu je naravno i porodica, koja se uglavnom bavi ovom vrstom poslova (obuća, tekstil, galanterija) pa sam i ja odavno već dio ove priče”.

Za novu kolekciju kao i za inspiraciju kaže:

„Kolekcija nosi temu “budućnost”, a inspiracija je uniforma (vojska,rat i mir), pa sam odlučio spojiti i povezati pojedine karakteristike i prikazati ih kao cjelinu.Ma koliko mi bili slobodno društvo, uvijek ćemo biti etiketirani i vezani za pojedine pravce, organizacije i društvene aktivnosti prema kojima snosimo određenu količinu obaveza htjeli mi to ili ne, bila bi poruka i priča ovogodišnje kolekcije”.

Modni dizajner je neko ko se brine o tuđem izgledu a kada je u pitanju njegov stil kaže: „Moj stil se ogleda kroz preciznost, elegantnost i energičnost“.

Kolekcija Alena Plančića će biti predstavljena na platformi „Perwoll New Generation 2016“ na dan 04.04.2016 godine na novoj lokaciji Zemaljski Muzej Sarajevo.

Inače, ove godine na 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, ljubitelji mode će imati priliku vidjeti etablirane BH modne dizajnere, inozemne modne dizajnere iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, revije najpoznatijih svjetskih brendova XYZ Premium Fashion Storea, zatim performance i modnu reviju obuće vrhunske kvalitete Deichmann i dr… kao i mlade neafirmisane dizajnere u sekciji “Perwoll New Generation 2016” koji će se boriti za nagradu od 1000 EURA.

Organizator je Udruženje manekena i modnih kreatora BiH a izvršni producent agencija Abc Models Mgmt, koja je u toku 2015 godine dobitnik međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u BiH i Istočnoj Europi.

Povezane vijesti:
Alen Plančić ponovo među najboljim mladim dizajnerima

Povezane vijesti

Najnovije vijesti