22.7 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Mladi igrači Borca uspješni po cijeloj Europi

Upravni odbor FK Borac Jelah sa upućuje iskrene čestitke U-17 reprezentaciji BiH na čelu sa selektorom Sakibom Malkočevićem , a posebno Tomasu Dadiću, igraču koji je ponikao u FK Borac iz Jelaha, i koji je sa kadetskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine plasirao na evropsko prvenstvo.
Naš klub će i dalje nastaviti najveću pažnju da poklanja upravo radu sa mladim igračima, a rad naše omladinske škole se najbolje vidi kroz igrače koji su svoju karijeru iz Borca nastavili u velikim klubovima.
Podsjetimo da su iz našeg kluba, osim Dadića svoje karijere nastavili u većim klubovima i Ajdin Mujagić, velika nada sarajevskog Željezničara, a njegovim stopama kreće i mladi Kenan Delić koji će najvjerovatnije vrlo brzo potpisati ugovor sa klubom sa Grbavice.
Andrej Šimić je nakon FK Borac iz Jelaha i Lokomotive iz Zagreba karijeru nastavio u Rudaru iz Velenja, dok je naš Asim Bošnjak već sada velika nada Veleža iz Mostara.
Numan Kurdić koji je takođe prve korake naučio u FK Borac iz Jelaha je iz Veleža u ovoj polusezoni prešao u Akademiju FK Sarajevo, gdje ga je dočekao naš odlični mladi golgeter Edin Husaković.
Osim ovih momaka u našem Omladinskom pogonu ima još veliki broj kvalitetnih igrača koji već sada nastupaju za seniorsku ekipu, a kada tu dodamo i igrače iz kadetske i mlađih kategorija onda možemo jasno i glasno poručiti da je FK Borac jedan od rijetkih klubova koji zbog kvalitetnog rada vlastite Omladinske škole ne moraju da brinu za budućnost kluba.
Osim njih treba napomenuti da Ženski fudbalski klub Borac iz Jelaha za samo par godina svog postojanja već počinje sa otkrivanjem vrlo kvalitetnih i talentovanih mladih igračica čiji su kvalitet prepoznali i selektrori nacionalnih timova, i ukoliko nastave sa ovako dobrim radom ŽFK Borac iz Jelaha će za nekoliko sezona sigurno biti učesnik najjače takmičarske lige u našoj državi.
Nadamo se da će i ljudi iz institucija zaduženih za razvoj sporta prepoznati kvalitet rada i doprinos FK Borac iz Jelaha razvoju kvalitetnog fudbala/nogometa, i da će umjesto dosadašnjih kazni nekada poslati i nagradu, ili makar pohvalu na adresu FK Borac Jelah.

Povezane vijesti:
Ljeto velikih transfera borčevih momaka

Povezane vijesti

Najnovije vijesti