19 C
Tešanj
Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Mladi tešanjski iluzionista svjetske reputacije: Tajna je u mislima

Magija impresionira i zabavlja ljude. Rijetki su koji imaju talenat da zaintrigiraju čovjeka malim ili velikim trikom. Jedan od njih je mladi mađioničar iz Tešnja – Nurija Kadrić koji je poznat pod imenom Staneli.

Svakom posmatraču trika je želja da zna tajnu njegovog izvođenja. Tajna je u mađioničarevim mislima – poručio je Staneli u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba. Ovaj mladi čovjek je odlučio da iluzija bude njegov profesionalni poziv.

Mađioničar, kojem je uzor planetarno popularni David Copperfield, u svojim rukavima krije mnoštvo trikova. Kako je kazao, njemu omiljeni performans je sposobnost da lebdi u zraku, a potom da nestane sa scene i pojavi se među publikom.


Staneli ima i svoj omiljeni trik koji je vrlo jednostavan, a to je trenutak:

“Kada stanem u društvu i upoznajem nove ljude. Tada od jedne napravim dvije maramice, izvučem ružu ili karanfil, te ih poklonim djevojkama”.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba iz februara 2017. godine je kao svoju želju istakao da nestane sa zgrade visoke 70 metara. U tome još nije uspio. Na pitanje kada će izvesti tu tačku, kazao je:

“Čekam vrijeme i prostor da svoje ime izgradima kao majstor Copperfield”.

Mladić koji se suočio sa brojnim životnim izazovima je bio primoran da napusti Bosnu i Hercegovinu kako bi se profesionalno mogao baviti mađioničarstvom. Prema njegovim riječima, odlaskom u Švedsku je dobio priliku za to.

Osim država u Bosni i Hercegovini, u njegovoj magiji su uživali u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Njemačkoj, Poljskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj i Islandu.

Možda će u jednoj od narednih zemalja koje namjerava posjetiti uspjeti izvesti trikove koje nije uspio. Neke od njih su Filipini, Indonezija, Australija i Novi Zeland.

Ono što je sigurno jeste da je Nurija Kadrić na putu da ostvari svoj san, a to je da mađioničar Staneli oduševljava ljude širom svijeta iluzijom baš kao njegov uzor David Copperfield.Offizielle Silber-Gedenkprägung zum 60. JubiläumMDM|SponsoredPreisexplosion: Das ist Ihr Haus beim Verkauf wertimmobilienscout24.de|SponsoredRan an die Jobsmonster.de|SponsoredIst das Dein altes Klassenfoto?stayfriends.de|SponsoredDie Schokocreme mit 85 % weniger Zucker. Dafür 3x mehr Protein.Foodspring®|Sponsored500 Hörgeräte-Tester in München gesucht! Jetzt kostenlos teilnehmenproauris.com|SponsoredÄrzte verraten: “Es ist wie ein Kärcher für Ihren Darm”Nutravya | Ergänzungsmittel|SponsoredDieser Möbel-Onlineshop wird dich umhauenWayfair|SponsoredAdvokat Turčina koji je usmrtio Šaulića otkrio nevjerovatan detaljTurčin se povjerio advokatuRadio Sarajevo

Menadžer Šabana Šaulića otkrio šta se desilo u bolnici nakon tragedije u NjemačkojUnglaublich: Das schwerste Baby DeutschlandsFamilie|SponsoredMünchen – So viel bringt ein HausverkaufHausverkaufsHelfer.de|Sponsored

Povezane vijesti

Najnovije vijesti