20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Mladić i djevojka poginuli na motociklu. Otac mladića objavio potresnu poruku

18-godišnji Boris Majorski i 17-godišnja Dejana Neralić iz Srbije poginuli su u listopadu 2022. na motoru nakon što im je vozač Mercedesa oduzeo prednost. Vozač je imao 83 godine. Osuđen je na tri godine zatvora, a na suđenje je, piše Blic, dolazio automobilom. Branio se sa slobode.

Ovih dana na društvenim mrežama obratio se mladićev otac potresnom porukom.

“Prolazi mi kroz glavu taj tvoj osmijeh”

Januar prekriven injem kao u našoj bajci, što je nekad bila istina, vraćam se u ne tako davnu prošlost, kuhano vino, konji i saonice, ti i ja i još pokoji osmijeh, iako promrzli od hladnoće, vozimo se bijelim ulicama, ne skrivajući toplinu u srcu, slušajući topot konja koji razigrano krstare dugim ulicama. Prolazi mi kroz glavu taj tvoj osmijeh nekad i sad, niko sretniji nije bio od nas dvoje tada.

Ali vremena se mijenjaju, a sjećanja ostaju, iste sanjke prekrio je bijeli pahuljasti pokrivač, ni konji nisu željni bijelih snježnih ulica, sve je negdje ostalo zapisano, da smo svi jednom bili sretni. I dok ovaj hladan i snježan dan polako nestaje, tihim korakom krećem prema tebi, ali ne u topli dom i u tvoj zagrljaj, već putem mokrim od suza i urezanih sjećanja, prema velikom kamenom srcu na kojem je dvoje mladih anđela nasmijano, zagrljeno i sretno, tamo gdje nema boli i patnje, tu su jedni uz druge u nebeskoj vječnosti. I tako krenu misli da svatko od nas barem jednom u životu počne razmišljati o smrti, s nekim strahom, postavljajući si bezbrojna pitanja i bivajući uskraćen za odgovore.

Znajući da svako od nas koji se rodi mora jednog dana završiti ovozemaljski život. Oduvijek sam smatrao da dostojanstven odlazak treba biti u toplom domu u krugu porodice, a ne negdje na hladnom asfaltu, daleko od onih do kojih ti je toliko stalo. Boli me, što sam svoje vrijeme mirno provodio kod kuće, ne znajući da su vaše duše otišle stazom vječnosti.

“Nikada neću zaboraviti poziv te večeri”

Ostao sam uskraćen za zagrljaje i tople riječi da ti kažem koliko te volim. Nikada neću zaboraviti onaj poziv te večeri, na koji se nikad nisi javio, uvjeravajući sebe da možda ne čuješ, da se možda ne možeš javiti.

A nisi mogao jer si već bio nebeski anđeo. Sumrak najavljuje novo sutra i ja sam opet krenuo tim putem vraćajući se u naš dom koji je nekada odisao radošću i veseljem, ispunjen tugom.

Ostale su ulične svjetiljke, koje mi osvjetljavaju put, gdje se više nećemo sresti, sine moj…”, napisao je Vladimir Majorski na Facebooku.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

Najnovije vijesti